Zlostavljanje, dečak, dečaci, Ilustracija
Ilustracija: Shutterstock

Četiri radnika jedne osnovne škole u američkoj saveznoj državi Indijani, kao i zdravstvena radnica optuženi su prekršajnim nalogom zbog šokantnog slučaja u koji je bio umešan učenik sa posebnim potrebama (7). Prema snimku koji je policija dobila na uvid, dečaka su naterale da vlastitu povraćku pojede kašikom.

Sara Sejmour (27), Debra Kanipe (63), Džulija Tejlor (48), Kristen Mičel (38) i Megan King (24) optužene su, kako javlja NBC, jer su propustile da prijave slučaj, objavila je policija Braunsburga u sredu na Fejsbuku.

Osim toga Sejmour i Kanipe su takođe optuženi za kazneno delo zanemarivanja osobe s posebnim potrebama, rekla je policija.

Optužbe proizlaze iz incidenta koji se dogodio u februaru u osnovnoj školi u Braunsburgu, smeštenom 32 kilometra severozapadno od Indijanapolisa, prenosi Jutarnji list.

Vlasti su saopštile da video prikazuje učenika s posebnim potrebama kako sedi za stolom u kantini. Jeo je svoj ručak te je u jednom trenutku ustao i činilo se da se guši zbog hrane. Tejlor, učiteljica životnih veština, došla je do njega i rekla mu da sedne, navodi policija u izveštaju.

Sejmour je navodno rekla detetu da će ako povrati hranu, morati poesti sve što je povratio. Tejlor je potom dečaku dala činiju.

Policija navodi da je dete povratilo u činiju, ali i na sto. Kanipe je navodno pružila dečaku kašiku. Dete je bilo prisiljeno da pojede povraćku, a zatim očisti sto papirnatim ubrusima, navodi policija.

„I Sejmour i Kanipe stajale su svaka bočno od deteta dok je ono jelo vlastitu povrećku. Mičel i King su bile prisutne i svedočile incidentu“, navodi policija.

Policija je o incidentu obaviještena 12. aprila ubrzo nakon što je škola obaveštena o tome. Tužilaštvo okruga Hendriks u utorak je podiglo optužnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

U zatvorskim dokumentima stoji da su Sejmour i Kanipe uhapšene u sredu i puštene isti dan.

Direktor škole Džim Snap je u saopštenju za javnost od 17. aprila rekao da je duboko ožalošćen postupcima radnika njegove škole.

Sejmour i Kanipe su već dobile otkaz, a svi radnici škole koji su učestvovali u incidentu biće verovatno otpušteni kada se školski odbor sastane idućeg meseca.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar