Turska zemljotres Foto:Tanjug/AP Photo/Can Ozer

U Hataju, rudari koji su umorni nakon što su satima radili pod tonama ruševina nakon zemljotresa i pokušavali da spasu žrtve zemljotresa, odmaraju se pored vatre u pauzama. Rudar Murat Čoban je istakao da su umorni ali da im to nije važno.

Napori potrage i spasavanja se nastavljaju u okrugu Antakija u Hataju, koji je najviše pogođen zemljotresima magnitude 7,8 i 7,6 u Karamanmarašu i gde je uništeno na hiljade zgrada.

U radovima učestvuju i rudari iz Zonguldaka. Među ruševinama, gde su uzeti životi, rudari koji su satima radili ispod ruševina teški u tonama kamenja i šuta i umorili se pokušavajući da spasu žrtve zemljotresa, odmarali su se pored vatre u pauzama. Drugi zatvaraju oči od iscrpljenosti, prenosi CNN Turk.

Šef spasilačkog tima rudar Murat Čoban izjavio je da su tokom desetodnevnog rada bili umorni, ali da im je spasavanje života važnije od umora.

PROČITAJTE JOŠ:

Čoban, otac troje dece, rekao je: „Rudar sam 11 godina. Tu smo da pomognemo. Ovde smo 10 dana. Radimo preko dana. Kada uveče dobijemo vesti uživo, idemo na lice mesta. Izvukli smo 3 osobe žive. Umorni smo, ali umor nam nije bitan. Spasavanje života nam je važnije. Što više života možemo spasiti, to bolje. Otišao sam bez oklevanja. Sa njima razgovaramo video telefonom“, rekao je on.

Tokom pauze, rudar Umut Ustuier, koji je zatvorio oči od iscrpljenosti i pokušao da se odmori pored vatre, rekao je: „Počeo sam da rudarim 2021. Radimo u regionu 10 dana. Ovde se odmaramo tokom pauze. Spasli smo žive 2 osobe. Moja porodica je u Bartinu, sa mojom majkom i ocem. Porodica mi nedostaje nehotice“.

BONUS VIDEO: Snimak koji dokazuje da su čuda moguća: Žena spasena iz ruševina u Turskoj nakon 222 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar