Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic / Xinhua News / Profimedia

Podoficir u penziji Hrvatske ratne mornarice Dominko Radić spasio je još jedan život na moru - i to 23. put do sada.

Kad je u subotu oko 15 sati mlada Špankinja pala u more među kamenje ispod zidina na lokaciji Tri čavla u Dubrovniku, verovatno nakon što se s još jednim muškarcem penjala po obližnjim stenama, Radića je pozvala Služba 112.

„Uopšte nisam bio na moru, nego na „Staroj košarci“ kad su me zvali da je neko upao u more i za koliko mogu doći. Nekad me zovu kad se ovako nešto dogodi jer njima treba duže da dođu“, objasnio je Radić.

Za samo pet minuta već je stigao do unesrećene žene koja je bila jako hipotermična i povređena zbog pada s kamenja. Uskoro su stigli i vatrogasci, ali oni nisu mogli da priđu tako blizu među stene kao što je on uspe barkom.

„Prvo sam zajedno s vatrogascima izvukao ženu, a onda smo videli da treba spasiti i muškarca koji je bio s njom, a ostao je na kamenu pokušavajući da joj pomogne. Tako smo se vratili i do njega“, prepričao je.

Na molu ih je već čekalo ambulantno vozilo koje ih je prevezlo u bolnicu.

Pročitajte još:

Inače, Dominko Radić, koji je više puta učestvovao u akcijama spasavanja na moru, ponekad i u opasnim uslovima, dobitnik je Plave vrpce. Nakon poslednjeg događaja njegovi prijatelji pohvalili su ga na društvenim mrežama.

„Naš Dominko Radić spasio je još jedan život na moru, bravo, bravo i kapa do poda!“, stoji u jednoj objavi.

BONUS VIDEO Bager u ulozi heroja – ovakvo spašavanje još niste videli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar