Ekvador policija

Policija Ekvadora saopštila je danas da je uhapsila nekoliko osoba nakon upada naoružane grupe napadača u zgradu televizije TC u gradu Gvajakila.

„Kao rezultat intervencije, naše policijske jedinice su do sada uspele da uhapse više subjekata“, navodi se u saopštenju i dodaje da su prikupljeni dokazi koji ih dovode u vezu sa zločinom.

Napadači su upali tokom živog TV prenosa u studio i terali zaposlene da legnu na pod, dok su se u pozadini čuli pucnji i vika.

Incident se dogodio dan nakon što je predsednik Danijel Noboa proglasio vanredno stanje zbog bekstva iz zatvora vođe ozloglašene kriminalne grupe Adolfa Masijasa Viljamara, zvanog Fito, koji je, između ostalog, osumnjičen za ubistvo jednog predsedničkog kandidata u Evadoru.

Noboa je danas, nakon incidenta u zgradi televizije TC, saopštio da je potpisao izvršni dekret kojim je proglasio da je u toj zemlji u toku unutrašnji oružani sukob.

On je naveo da je veliki broj organizovanih kriminalnih grupa označio kao terorističke organizacije, dodavši da je naredio oružanim snagama da izvedu vojne operacije kako bi neutralizovale te grupe.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar