Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Duž hrvatskog primorja nevreme, jaka kiša i orkanski vetrovi izazvali su velike probleme. Poplavljene su obale i putevi, a vatrogasci su imali niz intervencija zbog klizišta i poplava. Zbog olujnog vetra zatvoreni su brojni putevi širom zemlje, a većina trajektnih i katamaranskih linija je u prekidu. Neka ostrva su još uvek odsečena od kopna.

Plima na području Trogira danas je bila ekstremna, a nakon 15 sati more se izlilo na obalu, poplavilo staro gradsko jezgro i deo prigradskog naselja Pašik, rečeno je Hini u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Trogir. Dodali su da je voda u starom gradskom jezgru ušla i u neke podrume.

Intervenisalo je desetak vatrogasaca koji su ispumpavanjem pokušali da smanje količinu vode. Kako su rekli u DVD-u, vatrogasci su se večeras povukli sa poplavljenog područja jer ispumpavanje nije pomoglo, a reč je o velikoj količini vode koja bi se povukla sa plimom.

Plima je poplavila obalu u Starom gradu na Hvaru

Plima je poplavila obalu u Starom gradu na Hvaru i donji deo tog grada, a vatrogasci su bespomoćno pokušavali da poprave situaciju jer je reč o velikoj količini izlivene vode, preneo je DVD Stari grad.

Večeras je plima i voda će ostati dok ne počne da se povlači, rekli su vatrogasci.

Zbog naglog porasta nivoa mora vodostaj Cetine je porastao i poplavio puteve u centru Omiša. Dalmacija Danas objavila je snimak iz Omiša.

Olujno nevreme kod Zadra otkačilo veliki čamac, drveće palo u Istri, odroni na putevima

U Zadarskoj županiji, zbog plime, iz lučkog pristaništa otkačio se veći čamac, o čemu je obaveštena Lučka uprava Zadar. Čamac je dostavljen u luku i nije bilo oštećenja.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŽC 112 Dubrovnik takođe je primio nekoliko poziva vezanih za kamenje i granje na putevima, kao i poplavljenih prizemlja dve kuće. Od vatrogasaca DVD-a Ston zatražene su vreće sa peskom kako bi se sprečio dalji prodor morske vode.

U Istarskoj županiji  primljeno je više dojava o padu drveća na kolovoz i odronima kamenja. Bez napajanja električnom energijom bilo je mesta u opštini Gračišće.

U Splitu zbog kiše i visokog nivoa mora poplavljene ulice

Split i okolinu danas je zahvatila jaka kiša, a zbog porasta nivoa mora zbog niskog atmosferskog pritiska poplavljeni su putevi, što je mestimično otežalo saobraćaj.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Voda na putevima i ulicama zabeležena je  na Jelsi i Milni na Hvaru, kao i na ostrvu Brač.

Plima u Šibeniku, obustavljen saobraćaj u centru

U Šibeniku je zbog plime koja je poplavila saobraćajnice zatvoren saobraćaj u centru grada.

BONUS VIDEO: Poplava u Srbiji: Bujična voda odnela život deteta u Tutinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar