Najdžel Faraž Foto: TANJUG/Danny Lawson/PA via AP

Britanski političar i televizijski voditelj Najdžel Faraž napadnut je danas dok je pozdravljao građane tokom izborne kampanje.

Kako prenosi britanski San, Faraža je kamenjem, mokrim cementom i kafom gađao mladić u centru grada Barnslija dok je političar sa autobusa pozdravljao građane.

Policija je ubrzo uhapsila čoveka koji je gađao Faraža. Pomenuti incident dolazi samo nedelju dana nakon što je političar poprskan milkšejkom dok je šetao kroz Njukasl, u severoistočnoj Engleskoj.

Najdžel Faraž Foto: TANJUG/Danny Lawson/PA via AP

Faraž je odlučio da se nadmeće za položaj na izborima 4. jula, čime je podrška britanskoj Reformističkoj partiji porasla do nivoa od samo dva procentna poena manje od vladajućih konzervativaca, pokazali su rezultati analize javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija za istraživanje tržišta i analitiku YouGov.

PROČITAJTE JOŠ:

Rezultat istraživanja podržava stav da je Faražov povratak u političku arenu zadao novi udarac vladavini konzervativnog premijera Rišija Sunaka i njegovim šansama da se zadrži na vlasti produbljivanjem raskola među britanskim glasačima desnog centra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar