Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Meta je danas saopštila da povlači neka ograničenja koja su primenjivana na Fejsbuk i Instagram naloge bivšeg predsednika SAD i republikanskog kandidata za tu funkciju Donalda Trampa.

Kompanija društvenih medija suspendovala je Trampove naloge na neodređeno vreme jer je hvalio ljude koji su upali na Kapitol SAD 6. januara 2021. nakon što je izgubio na predsedničkim izborima.

Kompanija je zatim ponovo uspostavila njegove račune početkom 2023. godine, rekavši da će pratiti Trampove postove u potrazi za daljim kršenjima koja bi mogla da dovedu do još jedne suspenzije od mesec do dve godine.

Više neće biti pod dodatnim nadzorom

Tramp, koji se kandiduje protiv aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena, više neće biti predmet dodatnog nadzora, saopštila je Meta.

„Procenjujući našu odgovornost da olakšamo političko izražavanje, smatramo da bi američki narod trebalo da ima priliku da čuje predsedničke kandidate pod jednakim uslovima“, dodala je Meta.

PROČITAJTE JOŠ:

Neki stručnjaci za društvene mreže dugo su kritikovali Metu i druge platforme zbog neuspjeha da moderiraju politički sadržaj, uključujući postove političkih kandidata.

Trampu je takođe zabranjen Tviter, koji se sada zove X, 2021. Milijarder Ilon Mask vratio je nalog ubrzo nakon što je kupio kompaniju 2022, iako je Tramp od tada imao samo jednu objavu.

BONUS VIDEO: „Panika u Evropi – Tramp želi da sama plaća račune, ne da joj SAD budu trezor“: Vujović o američkim izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar