Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Svi posetioci kupališta u Tuheljskim Toplicama evakuisani su danas popodne zbog isparavanja za sada nepoznate materije koja je povredila neke od posetilaca, saznaje se u petak uveče u Centru 112 u Krapini. Ljudi su evakuisani, nekoliko ih je povređeno, a većina se žalila na respiratorne i kožne probleme, čak i na opekotine, navodi Centar 112.

Evakuacija je počela oko 18.10 kada su posetioci premešteni sa prostora zatvorenog i otvorenog bazena, kao i sa parkinga, jer su neki imali respiratorne probleme i zatražili su lekarsku pomoć. U Centru 112 u Krapini ne mogu da potvrde da je u pitanju hlor, kako prenose neki mediji.

„Kod nas je trenutno osam pacijenata, troje još dolazi. Niko nije životno ugrožen, a svi imaju respiratorne probleme. Neki od njih su se jako prepali“, rekao je direktor bolnice Zabok Tihomir Vančina.

Zasad se zna samo da je reč o „nekoj materiji koju je dostavljač posipao oko bazena, a ne u samu bazensku vodu”.

Sve ekipe Hitne medicinske pomoći Krapinsko-zagorske županije su na terenu. U banju su stigli vatrogasci, policija i svi inspektori – zaštite životne sredine, sanitarne inspekcije i vodosnabdevanja.

BONUS VIDEO: Bezbedno kupanje – u bazen samo hladne glave

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar