Foto: Tanjug/David Levene/Pool Photo via AP

Prva dama SAD Džil Bajden, koja je predstavljala Sjedinjene Američke Države na današnjem krunisanju britanskog kralja Čarlsa III, rekla je da je "takva lepota bila u raskoši ceremonije" i da je "prosto neverovatno to videti".

„Ne možete zamisliti taj trenutak u kojem zapravo vidite kako se stavlja kruna na glavu kralja, a zatim na glavu kraljice“, rekla je ona tokom telefonskog intervjua za AP nakon ceremonije u Londonu.

Ona je istakla da je zaista nadrealno videti i doživeti taj trenutak.

Foto: Tanjug/Andrew Matthews/Pool via AP

Nijedan američki predsednik nikada nije prisustvovao krunisanju britanskog monarha, a predsednik Džozef Bajden je zamolio prvu damu da predstavlja SAD umesto njega.

Bela kuća je saopštila da je pojavljivanje Džil Bajden prvi put da je jedna američka prva dama bila prisutna na britanskom krunisanju.

Ona je na put povela jednu od svojih unuka, Finegan Bajden (23).

Foto: Tanjug/Andrew Milligan/Pool via AP

„Čast mi je da predstavljam narod Sjedinjenih Američkih Država i želela sam da budem ovde“, rekla je Džil Bajden.

Ona je kazala da joj je puno značilo to što je mogla da dovede Finegan, da putuju zajedno, da to dožive zajedno i da im obema to mnogo znači.

Prva dama SAD je govorila za američku agenciju dok su ona i unuka išle na popodnevni čaj nakon krunisanja u Vestminsterskoj opatiji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

„Mislimo da je to nešto tako britansko“, rekla je o njihovom vremenu za čaj i dodala da je to nešto što su zaista želele da urade zajedno.

PROČITAJTE JOŠ:

Džil Bajden je kazala da je sedenje i gledanje ceremonije navelo da razmišlja o važnosti tradicije.

„Osećala sam dok sam sedela tamo, osetila sam osećaj pristojnosti i uljudnosti koji povezuje ljude svih nacija“, istakla je ona.

Prva dama SAD je juče prisustvovala prijemu u Bakingemskoj palati čiji je domaćin bio kralj Čarls.

Ona je rekla da je Čarls pričao o svom poslednjem telefonskom razgovoru sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i zamolio je da poželi sve najbolje svom suprugu.

BONUS VIDEO: Čarls stigao na krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar