Osprey Foto:EPA-EFE/Darek Delmanowicz

Mornarički helikopter V-22 Osprej srušio se u okean 60-ak kilometara od obale, kod australijskog grada Darvina, a u nesreći su poginula tri marinca, dok ih je najmanje 20 povređeno.

„Povređena su 23 američka marinca i činimo sve što možemo da ih bezbedno prebacimo u Darvin na lečenje. Pet marinaca je već u bolnici u Darvinu, a ostali su ostali na ostrvu Melvil. Dodatno policijsko i vojno osoblje je raspoređeno na ostrvu Melvil da podrži operaciju“, izjavio je policijski komesar Majkl Marfi.

Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da žali zbog nesreće i da je njegova vlada fokusirana na pružanje podrške.

Albaneze je na konferenciji za medije odbio da iznese detalje o padu letelice i toku spasilačke akcije, ali je potvrdio da se nesreća dogodila tokom vojne vežbe kod ostrva Melvil, severno od Darvina.

„Naš fokus kao vlade i ministarstva odbrane je da se pobrinemo da pružimo pomoć u ovom teškom trenutku“, rekao je Albaneze.

Pročitajte još:

Ministarstvo odbrane Australije saopštilo je da se incident sa letelicom u kojoj su se nalazili pripadnici američke vojske dogodio tokom vežbe iznad oblasti poznate kao Severna teritorija.

Dodaje se da, prema prvim informacijama, u letelici nije bilo pripadnika australijskih oružanih snaga.

Ministarstvo odbrane SAD je saopštilo da je upoznato sa informacijama o padu helikoptera, ali da u ovom trenutku ne može da pruži nikakvu podršku.

Četiri australijska vojnika poginula su prošlog meseca tokom velike američko-australijske vojne vežbe kada se australijski vojni helikopter srušio u okean kod obale Kvinslenda.

BONUS VIDEO U Hrvatskoj se srušio helikopter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar