Foto:Shutterstock

Nadzorna kamera je snimila srceparajući trenutak kada obezbeđenje spasava život malog deteta koje se guši.

Niko Nesbet i njegov partner Džoi Madrigal radili su na benzinskoj pumpi na Beverli Hilsu u Los Anđelesu, SAD, ujutro 26. maja kada su primetili uznemirenu mamu kako viče „ko je doktor?“ nakon što je dečak počeo da se guši.

Slučajni prolaznik je brzo dao mami malo vode pre nego što je Niko dotrčao i odmah pozvao hitnu pomoć koja je stigla za nekoliko minuta.

Mama je uhvaćena na nadzornoj kameri kako brzo baca svoje dete u naručje veterana marinaca.

Niko je udario bebu po leđima kako bi pokušao da joj vrati disanje, kaže Hose Peraza, radnik na benzinskoj pumpi koji je pokušao da uteši mamu.

On je za KTLA rekao: „Umirao je, nije disao ili bilo šta. Tako da su joj je obezbeđenje pomoglo. Moj partner je rekao čuvaru da udari malu bebu po leđima“.

Niko je rekao da je odmah shvatio da je bebi potrebna pomoć nakon što je dete poplavelo.

„Majka mi već daje bebu u naručje. Primetio sam da gledam u bebino lice koje je plavo. Mogao sam da kažem da mu se boje menjaju tako da sam znao da se guši i da ne ulazi u vazduh“, rekao je on.

Džoi, koji se nedavno pridružio Covered 6 sekjuriti, privatnoj kompaniji koja nudi taktičku obuku svom osoblju, otkrio je da je njegov prvi instinkt bio da dobije pomoć za mališana jer je vreme bilo kritično.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je za Foks 11: „Jedna stvar koju sam naučio tokom treninga je da morate da usporite vreme; i morate da shvatite i jednostavno sakupite sve činjenice i sve to spojite – jer sam bio prilično zadužen za spasavanje što je brže moguće.“

Trening je pomogao da se spase život deteta, koje je posle strašnog incidenta ostalo nepovređeno, dodao je: „Bio je najbolji osećaj. Pomagati zajednici – posebno malom detetu – to je neverovatno.“

Bezbednosna kompanija patrolira ulicama Beverli Hilsa od decembra 2021. i radi zajedno sa policijskom upravom Beverli Hilsa.

Bili su zaposleni u vreme kada je 81-godišnja filantropka Žaklin Avant ubijena u svojoj kući tokom pljačke i pucnjave.

Pored toga, traženi su i nakon zločina u Los Anđelesu koji je naglo porastao tokom perioda protesta tokom leta 2020. godine, kada su neke luksuzne prodavnice demolirane.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar