Mauricio de Lučija, Matteo Messina Denaro Foto:N1/EPA-EFE/CARABINIERI

Mateo Mesina Denaro, koji je označen kao šef sicilijanske mafije Koza nostre, uhapšen je nakon više od 30 godina potrage za njim. Italijanski visoki tužilac Mauricio de Lučija bio je pre šest godina sagovornik u dokumentarnom filmu TV N1 "U ratu s mafijom", kada je izemeđu ostalog govorio i o potrazi za Mesinom.

U tom trenutku o Mesini nije bilo nikakvih podataka već sedam godina, zbog čega se postavljalo pitanje da li je uopšte živ.

„Dok ne nađemo njegov leš, nećemo verovati da je mrtav. Ja sada ne mogu sa vama podeliti operativna saznanja, ali znajte, Mesina je ostao poslednji član kupole“, poručio je tada De Lučija u razgovoru za N1.

Mauricio de Lučija Foto:N1

Italijanski karabinjeri uhapsili su danas Mesinu u sicilijanskoj prestonici Palermu.

On se sumnjiči da se nalazi na čelu ozloglašene Koza nostre.

POGLEDAJTE JOŠ:

U odsustvu je osuđen na doživotni zatvor zbog učešća u ubistvima antimafijaških tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine. Na istu kaznu je osuđen zbog učešća u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu, u kojima je 1993. poginulo deset osoba.

Denaro, čiji je nadimak „Dijabolik“, je svojevremeno viđen kao „šef nad šefovima“ sicilijanske mafije, nakon smrti Bernarda Provencana 2016. i Salvatorea Rine 2017. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar