Foto:shutterstock

Trinaestogodišnja devojčica koja se borila protiv ajkule koja ju je napala u plitkim vodama na Floridi vratila se u okean kako bi označila ajkule sa naučnim istraživačima.

Ela Rid je prošlog meseca sedela u plićaku sa svojim prijateljima na plaži Fort Pirs kada je ajkula plivala ispod njene prijateljice i napala je.

Hrabra tinejdžerka se borila protiv životinje udarivši je u lice i rukama da zaštiti stomak.

Ela je zadobila povrede stomaka, ruke, prsta i kolena i morala je da dobije 19 šavova.

Međutim, Rid, koja jednog dana želi da postane morski biolog, vratila se u more na poziv Nova Jugoistočnog univerziteta koji su označavali ajkule za istraživanje u inspirativnom segmentu koji je emitovan na NBC-ju Tudej.

Derek Burkholder, naučnik na univerzitetu, rekao je za Tudej da su pozvali Rid jer su „mislili da možda ta prva interakcija sa ajkulom nije bila baš najbolja“.

„Želeli bismo da njena druga interakcija sa ajkulom bude mnogo pozitivnija“, dodali su.

„Kada sam dobila poziv da idem da obeležavam ajkule, bila sam veoma uzbuđena. Nadam se da ću naučiti njihovo ponašanje i više o njima“, rekla je devojčica.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne samo da se Rid zabavila u bacanju mamca na ajkule i označavanju njihovih peraja iz čamca, već je i hrabro plivala pored njih u vodi.

„Označavanje ajkula bilo je super zabavno, bilo je mnogo bolje nego drugi put kada sam imala iskustvo sa drugom ajkulom“, navela je.

Elina majka Devin Rid rekla je da je zadovoljna što je njena ćerka imala priliku da komunicira sa ajkulama.

Iako je Ela tek osmi razred, univerzitet joj je ponudio stipendiju da dođe i studira biologiju mora kod njih kada bude dovoljno stara da ide na koledž.

BONUS VIDEO: Uhvaćena ajkula koja je usmrtila turistu u Hurgadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar