Deda Mraz Foto:EPA-EFE/ADAM VAUGHAN/Shutterstock

Publika koja je posetila Deda Mraza na manifestaciji u jednom mestu u Engelskoj ostala je zbunjena kada je "deka u crvenom" iznenada uhapšen.

Dok je policija u Derbiširu potvrdila da je hapšenje Deda Mraza u Findernu u Derbiširu bila božićna šala – neki su imali utisak da je to zapravo bila prava policijska intervencija.

Zbunjeni posmatrači su zatim posmatrali kako Deda Mraza skidaju sa prikolice i stavljaju mu lisice.

Ali tim za bezbednije susedstvo policije Mersije objavio je sinoć na svojoj Fejsbuk stranici otkrivajući da je sve hapšenje bila šala. Lažno hapšenje je bila saradnja policije, saveta Findern, Rotari kluba i Festive Finderna.

Pratioci stranice pozitivno su reagovali na komični trenutak – ali su neki koji su mu tada bili svedoci ostavili utisak da je reč o pravom hapšenju. Jedan čitalac je pitao Derbišir Live: „Imate li ideju šta se desilo sa Deda Mrazom koga su večeras uhapsili u Findernu iz saonica pred svom decom? Policija nije htela da nam kaže“.

Deda Mraz Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Uprkos konfuziji, pratioci na mreži su brzo pohvalili policajce što su se uključili u zajednicu. Jedan je rekao: „Puno vam hvala Bobe, naredniče Nizer i čitavom timu – vaš praznični duh i podrška našem događaju su bili odlični“.

Objava na Fejsbuku je sadržala snimak hapšenja na kome se vidi kako Deda Mraza vode ka policijskom kombiju. Njegovi vilenjaci izgledaju zapanjeno.

Priča je bila da je Deda Mraz prijavljen policiji nakon što je „primećen kako odlazi iz lokalnog kafića, a da nije platio punu količinu sezonskih poslastica“. Prvobitni izveštaj sačinio je „zabrinuti volonter u kafiću“.

Deda Mraza su zatim „gonili kroz selo“ pre nego što su ga „odvukli sa saonica“ i „pretresli“. Pretresom su otkriveni njegovi čokoladni pokloni, namenjeni za „podelu na Badnje veče“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali Deda Mraz je tada objasnio policiji da je to bio nesporazum i da je prikupljao donirane namirnice za siromašne i ugrožene porodice u Južnom Derbiširu. On je „odmah pušten“.

Incident je bio deo Božićne proslave Festiv Finderna, koja je trajala od 17:00 do 20:00 u četvrtak, 22. decembra. Deda Mrazove sanke bile su jedna od glavnih atrakcija.

Policajac Bob, iz SNT policije Mersije, rekao je: „Kontaktirala nas je gomila lokalnih ljudi koji su nas zamolili da dođemo ove godine i pridružimo se zabavi – i ne bi zaista bio Božić da policajci nisu posetili Findern da zaključamo Deda Mraza na ovom divnom sezonskom događaju. Ova prilika je postala omiljena za naš tim.”

BONUS VIDEO: Ko bolje ispunjava želje, Deda Mraz ili Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar