masovna pucnjava mejn kombo
masovna pucnjava mejn kombo

Policija u Levistonu identifikovala je Roberta Karda kao glavnog osumnjičenog za pucnjave u kuglani i u restoranu. Meštani su takođe upozoreni da ostanu u svojim domovim, jer je se Kard smatra "naoružanim i opasnim". Ko je Robert Kard, masovni ubica iz Mejna?

Kako prenose mediji, ovaj 40-godišnjak je član rezervnog sastava američke vojske, a takođe je i specijalno obučen za rukovanje oružjem.

Dva puta se ženio i ima troje dece.

Policiji je poznat i odranije, pošto mu je dosije pun brojnih prijava za nasilje u porodici, a jedna od bivših žena je dobila i zabranu prilaska zbog nasilja.

Kard je letos dve nedelje proveo u u psihijatrijskoj ustanovi, jer je čuo glasove i pretio da će pucati u bazu Nacionalne garde.

Ubica je studirao inženjerstvo na Univerzitetu u Mejnu. Nije poznato da li je diplomirao, ali je strudirao u periodu između 2001. i 2004. godine, rekao je portparol Univerziteta Erik Gordon.

Podsetimo, u sredu uveče ubijeno je između 16 i 22 ljudi, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn. Policija je kao ubicu identifikovala Roberta R. Karda iz Baudoina.

Pročitajte još...

Pucnjava se dogodila na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran. Ta dva objekta međusobno su udaljena oko 6,5 kilometara.

Svedoci pucnjave su bili svih uzrasta, uključujući i tinejdžere, rekao je gradončelnik Džejson Leveseke, a lokalne škole su objavile da će u četvrtak otkazati nastavu.

Sve najnovije informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar