Foto: Shutterstock

"U subotu sam bila na poslu i nakon devet sati krenule su da mi stižu poruke jedna za drugom. Crne misli su mi odmah prošle kroz glavu da se nije nešto dogodilo mojima. 'Jesi li ti normalna, nisi li ti to uradila? Šta se događa?! Od normalne devojke ti se se pretvorila u ovo', čitala sam poruke i ništa mi nije bilo jasno dok mi jedna prijateljica nije poslala skrinšot.

Neko je na platformi za odrasle napravio profil s mojim imenom i prezimenom i dve moje fotografije koje je ukrao s moje društvene mreže, a ispod je objavljivao porno videe eksplicitnog sadržaja koji nisu bili moji. Od tada je moj život pakao“, ispričala je 26-godišnjakinja iz Dalmacije, prenosi Jutarnji list.

Nepoznata osoba je neovlašćeno preuzela njene fotografije s Instagrama nakon čega ih je postavila na „Fanvue“, uz seksualne opise, fotografije i snimke gole plavuše kojoj se ne vidi lice.

Odmah je otišla u policiju da prijavi slučaj.

Foto: Shutterstock

Ona kaže da joj je Instagram bio otvoren i da je sad svesna da je to bila velika greška.

„Neko ko me poznaje je očigledno naišao na taj profil čije se gledanje sadržaja plaća, sve je slikao i podelio na ‘WhatsApp’ grupe tako da se sve brzo proširilo mojim gradom. Osećam se grozno, izgleda kao da svi znaju. Posebno mi je bilo teško da sve ispričam roditeljima“, kaže ona.

Otac joj radi u policiji i sve mu je objasnila, ali joj je nekoliko puta ponovio da je glupo što je imala otvoreni profil.

Foto: Shutterstock

„‘Zašto ti objavljuješ svoje slike’. Iako, sam u ovom slučaju ja žrtva, te večeri sam celu noć povraćala od stresa. Danas sam se prvi put probudila, a da nisam plakala, ali mi je muka čim pomislim na ovo što mi se dogodilo“, priča ona.

Odmah je zatvorila svoj profil na Instagramu, a i sporni profil je obrisan. Ne zna ko je to uradio. U policiji su joj rekli da ne mogu preko IP adrese da pronađu tu osobu. Plaši se šta bi bilo da sve dođe do njenih nadređenih na poslu.

Stavila je na svoj stori upozorenje svima da pripaze šta rade sa svojim fotografijama i podacima.

Pročitajte još...

„Javile su mi se dve devojke koje kažu da im se dogodila slična krađa identiteta. Ovo sve govorim javno samo zbog mladih devojaka da budu pametne i oprezne. Jer moj život je sad horor“, iskrena je.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su kako je administrator platforme uklonio sporan sadržaj, te da su ovog meseca prijavljena još dva slična slučaja zloupotrebe fotografija i ličnih podataka na platformi za odrasle. U toku je policijska istraga, naveli su iz policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar