najstariji par na svetu
Foto: Shutterstock

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore je 19. decembra, povodom predstojećih novogodišnjih paznika, najstarijim korisnicima prava na penziju koji su napunili 100 i više godina uplatio po 250 evra, uz želju da im nova godina donese mnogo zdravlja i sreće – kazali su iz ove institucije.

Najstarija penzionerka, kako je precizirano, ima 106 godina, prenosi portal Jadran Boka.

Vršilac dužnosti direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić je naveo da je ova institucija u potpunosti posvećena penzionerima, vodeći računa o svim kategorijama korisnika prava i nastojeći da u granicama svojih mogućnosti, u punom kapacitetu, na najbolji mogući način uvaži njihov trajni doprinos društvu.

Pročitajte još:

„Zato nas raduje činjenica da smo i u ovoj godini u mogućnosti da uručimo ovu posebnu čestitku stogodišnjacima, a nadamo se da će ova aktivnost postati i tradicija Fonda“, naveo je Aligrudić i čestitao svim penzionerima i građanima Crne Gore novu 2023. godinu i poželeo im mnogo zdravlja i sreće.

Iz Fonda PIO su precizirali da su najstarijim penzionerima sredstva uplaćena u ponedeljak, na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore.

BONUS VIDEO Ministar finansija uverava – PIO Fond ima novca. Da li je to uteha za buduće penzionere? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare