Vladimir Medinski
Vladimir Medinski Foto:Tanjug/Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP

Članovi ruske delegacije koji su učestvovali na današnjim pregovorima između Ukrajine i Rusije dali su svoje viđenje današnjeg sastanka u Belorusiji. "Moskva ne gaji iluzije da će sledeći put biti rezultata. Oni koji ne dozvoljavaju civilima da prolaze kroz otvorene humanitarne koridore su, u suštini, fašisti", optužio je Ukrajinu član pregovračkog tima Leonid Slucki.

Članovi ruske delegacije koji su učestvovali na današnjim pregovorima između Ukrajine i Rusije dali su svoje viđenje današnjeg sastanka u Bjelorusiji.

Član ruske delegacije Vladimir Medinski govorio je o toku pregovora sa Ukrajinom.

„Dugo smo razgovarali o problemu humanitarnih koridora, ali se nadamo da će koridori početi da rade od sutra. Očekivanja ruske strane nisu bila opravdana“, rekao je on.

Drugi član pregovaračkog tima Leonid Slucki, koji je i član ruske Dume rekao je da su pregovori bili veoma teški.

„Moskva ne gaji iluzije da će sledeći put biti rezultata. Oni koji ne dozvoljavaju civilima da prolaze kroz otvorene humanitarne koridore su, u suštini, fašisti“, dodao je Slutski.

Podsećamo treća runda pregovora koja se vodi između Rusije i Ukrajine završena je večeras a postignut je, prema rečima savetnika ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, pozitivan pomak.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite iz minuta u minut na našem lajv blogu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Rusi u oblasti Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar