Foto: Tanjug/AP Photo/Yunish Gurung

Spasioci su danas koristili bespilotne letelice i spuštali se niz 200 metara duboku klisuru u zapadnom Nepalu u potrazi za još dva putnika, koji se i dalje vode kao nestali posle najsmrtonosnije avionske nesreće u zemlji u poslednjih 30 godina.

Broj poginulih u avionu „Jeti erlajnsa“ tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja, porastao je na 70, saopštili su ranije zvaničnici, a na letu je bilo 72 putnika i članova posade koji su išli iz glavnog grada Katmandua, ka turističkom gradu Pokara, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Potragu za preostale dve nestale osobe, koja je nastavljena danas jer je ranije prekinuta zbog mraka, ometaju težak teren i loši vremenski uslovi, pošto se spustila gusta magla.

U ponedeljak su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini, oba u dobrom stanju, što je otkriće koje će istražiteljima verovatno pomoći u utvrđivanju šta je izazvalo nesreću.

U avionu, koji je leteo iz Katmandua ka Pokari po vedrom vremenu kada se srušio, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske, navodi Rojters.

BONUS VIDEO Pao avion u Nepalu – šta se tačno desilo?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar