Foto: PRAKASH MATHEMA / AFP / Profimedia

Danas je potvrđeno da je jedan Britanac među desetinama žrtava koje su poginule nakon što se putnički avion srušio u klisuru u Nepalu.

Ruan Krigton bio je u avionu Jeti erlajnsa kada je pao u strmu klisuru, razbio se u komade i zapalio dok se približavao centralnom gradu Pokhari u nedelju.

Vest o smrti Britanca dolazi nakon što je spasilačka posada koja je pretraživala olupinu rekla da su nade da će pronaći preživele sada nikakve. Potvrđeno je da je najmanje 69 od 72 putnika aviona poginulo, a zvaničnici veruju da su i tri osobe koje se vode kao nestale takođe mrtve.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije potvrdilo je da je Krigton umro u Nepalu i da njegova porodica ima podršku stručnih lica.

Krigton, poreklom iz Brentvuda u Eseksu, školovao se za profesionalnog igrača i nastupao kao baletan sa Slovačkim nacionalnim baletom od 2008. do 2013. nakon što je diplomirao na Centralnoj školi baleta u Londonu.

On je za BBC 2008. godine, tada sa 19 godina, rekao da je shvatio da želi da bude profesionalni baletan nakon prvog semestra u Centralnoj baletskoj školi.

„Nakon što sam odgledao drugu i treću godinu i bio u okruženju plesača i nakon što sam gledao generalne probe i otišao u nekoliko emisija, osetio sam da je to nešto što čime želim da se bavim“, rekao je tada Krigton.

Kasnije je nastupao sa Finskim nacionalnim baletom u Helsinkiju, u Finskoj, od 2013. do 2019. godine, prema njegovom LinkedIn profilu.

On 2021. godine postaje student Evropske škole fizioterapije u Amsterdamu, gde je i živeo. Krigton je trebao da diplomira sledeće godine.

Inače, Krigton je identifikovan kao jedan od poginulih putnika na smrtonosnom letu Jeti erlajsa, kada je avion pao u strmu klisuru dok se približavao Pokhari, u najgoroj avionskoj nesreći u Nepalu od 1992. godine.

Još uvek nije poznato šta je izazvalo nesreću, ali su istražitelji u ponedeljak pronašli i snimak glasa u pilotskoj kabini i snimač podataka o letu koji bi mogli da pomognu da se utvrdi šta se dogodilo, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Spasioci pretražuju olupinu srušenog nepalskog aviona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar