Margarita Simonjan Foto: Printscreen/Тwitter/россия

Jedna od Putinovih propagandista Margarita Simonjan tvrdi da je gledajući televizijsku seriju Prijatelji, još dok je bila dete naučila da postoji ‘nepremostivi jaz‘ između Istoka i Zapada.

Glavna urednica mreže Russia Today, koju finansira Kremlj, u nedelju je opravdala invaziju na Ukrajinu kao rat „o ruskom pravu da odgaja svoju decu da budu kao mi, a ne oni“.

Pre trideset godina Simonjan, koja je trenutno pod sankcijama Zapada, bila je u SAD-u putem programa školske razmene. Isprva joj se činilo kako su dve nacionalnosti vrlo slične, no ubrzo nakon što je pogledala epizodu „Prijatelja“ kaže kako je shvatila da postoje jasna razlika između SAD i njene Rusije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Stvari su tada tek isplivale na površinu s prvim ključanjem tog kipućeg ultraliberalnog boršča. Tragovi su bili mali, teško ih je bilo primetiti. Morali ste jako paziti da biste to primetili u TV seriji Prijatelji iz 1994., koja je verovatno najpopularnija američka TV serija svih vremena i personifikacija američke kulture“, kazala je Simonjan.

I sam Putin je izjavio kako je rat bitka protiv zapadnih interpretacija slobode i tolerancije.

BONUS VIDEO Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare