Ilustracija Foto: N1

Zanimljiv slučaj trenutno se nalazi pred Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini, a radi se o nasledstvu "teškom" oko milion KM (oko pola miliona evra), koje je meštanin sela Donje Čađavice kod Bijeljine ostavio komšiji iako je imao živuće naslednike.

Naime, bijeljinska policija je ovih dana saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice, kod Bijeljine, koji je preminuo pre dve godine, samo sedmicu nakon napisanog testamenta, pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Kako prenosi Info Bijeljina, Gajić je, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Ćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi, bez ikakvog rešenja, u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je, kako je navedeno, ostavio bez ičega. Nije joj pripao ni nužni deo, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan, pošto je sa rođakom Milenom, Petrovom ćerkom, prošle sedmice, policiji u Bijeljini, podneo prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”.

PROČITAJTE JOŠ:

Gajić je svedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni video pokojnika.

Pokojnik je, kako su svedočili, Gajićevi najbliži, „nađen go u kući i odvezen je u nepoznatom pravcu, bez pregleda mrtvozvornika“, da bi posle dva dana i dve noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih bijeljinskih mrtvačnica, prenosi Klix.ba.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svedoke i dostavi joj izveštaj.

Inače, Gajićevo bogatstvo procenjuje se na oko milion kovertibilnih maraka, što je oko pola miliona evra.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Horgošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar