Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Portal banjaluka.net objavio je tekst pod nazivom “Biračko mesto Andrićev venac" u kojem se implicira da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kriv za izazivanje krize u Republici Srpskoj posle nedeljnih izbora.

U tekstu pod naslovom: “Biračko mesto Andrićev venac“ navodi se da predsednik Vučić stoji iza odluke Jelene Trivić da u izbornoj noći proglasi pobedu i da tako izazove političku krizu u Republici Srpskoj. U jednom pasusu ovog teksta, Vučić se, praktično, direktno optužuje za mešanje u izbore:

„Postoji anegdota o tome kako je Ivica Dačić saopštio Slobodanu Miloševiću rezultate izbora 5. oktobra 2000. godine. Kad ga je Milošević pitao jesu li pobijedili, Dačić mu je odgovorio: “Naravno, šefe. Ali oni su bili bolji”. Ovom anegdotom moglo bi se objasniti i ono što se desilo 2. oktobra 2022. godine u PDP-u.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nije tajna da su tada stranci odigrali veliku ulogu u smjeni Miloševića, a petljanja je bilo i u ove izbore. Samo ovaj put za potrebe nekih drugih produžena ruka bila je iz Beograda. Potpis tamošnje vlasti može se vidjeti u onoj rečenici Jelene Trivić prilikom obraćanja: “Slijedićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu”. U tom trenutku mnoge stvari su postale jasnije. Iako su pročitali brojna biračka mjesta u prilog svojoj tvrdnji da pobjeđuju, čini se da im je presudan faktor za proglašenje pobjede bilo ono koje nisu javno rekli, a to je ono sa Andrićevog venca, gdje se nalazi palata Predsjednika Srbije“, piše u ovom tekstu na portalu banjaluka.net.

Međutim, redakcija ovog portala oglasila se saopštenjem u kome se kaže da oni ne napadaju predsednika Srbije.

„Povodom tvrdnji na portalu BN TV da Banjaluka.net napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, obavještavamo javnost da se radi o potpuno neistinitoj i zlonamjernoj tvrdnji.

Kao što smo ranije objavili, a što nije uvaženo od strane pojedinih portala, nije tačna tvrdnja da je Igor Dodik vlasnik portala, niti da ima vlasništvo u agenciji “Grape” d.o.o., koja je izdavač portala Banjaluka.net. U svom tekstu, portal BN TV iznosi niz paušalnih tvrdnji, koje nisu potkrijepljene nijednim dokazom.

Autorski komentar, na osnovu kojeg se konstruišu lažne tvrdnje, napisao je izvršni urednik portala Banjaluka.net Aleksandar Stojanović i predstavlja njegov lični stav, a ne stav redakcije Banjaluka.net.

Tražimo da BN TV prestane s propagandnim konstrukcijama i medijskim napadima, jer ćemo u suprotnom zatražiti svu pravnu i stručnu pomoć domaćih i međunarodnih organizacija koje promovišu slobodu medija“, kažu na ovom portalu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar