Foto: Shutterstock

Otac (40) je proglašen krivim i osuđen jer je prošlog februara oko 19.30 sati ostavio samu maloletnu ćerku u mraku noći usred zagrebačkog parka Maksimir.

Otac je rekao da se ne oseća krivim. Кaže da je tačno da su bili u parku i da je u jednom trenutku devojčica rekla da ide kod mame, piše Telegram.hr.

„Dobro, dobro, idi“, navodno joj je rekao otac.

Međutim, to nije izazvalo strah i uznemirenost kod deteta. Rekao je da ju je neko vreme pratio očima, a zatim otišao do auta.

Na sudu je svedočila i detetova majka koja je rekla da se sa ćerkom našla što su se dopisivale mobilnim telefonom.

„Bila je uplašena i uznemirena, bila je bela kao kreč, pričala je da ju je tata ostavio u Maksimiru kod Vidikovca, da je tražila izlaz od prolaznika, a kada smo došli kući primetio sam da je sva oznojana od uzbuđenja i stresa“, rekla je majka.

Na Maksimir, kaže, nikada nije išla sama, a nakon ovog događaja i dalje se plaši odlaska na Maksimir i ne želi tamo.

Pročitajte još:

Sudija je zaključio da je u Maksimiru tada bio mrkli mrak i da je u parku bilo vrlo malo posetilaca. Kako je naveo, boravak u Maksimirskoj šumi u to vreme neprijatan je i odrasloj osobi, a kamoli detetu od koje tamo ide bez odrasle osobe.

„Otac je pokazao izuzetnu nebrigu prema svom detetu , a takvo ponašanje je, po oceni suda, nerazumno i neprihvatljivo, jer je postojala potencijalna opasnost da se dete izgubi na putu kući, ili da joj se nešto loše desi. Ovaj događaj je kod djevojčice izazvao strah i uznemirenost , što proizilazi iz izjave njene majke, ali i nalaza Кlinike za psihijatriju i psihološku medicinu КBC-a Zagreb. Takav postupak oca je upravo psihičko nasilje u porodici počinjeno na štetu deteta“, zaključuje sudija u presudi.

BONUS VIDEO „Bebu stavim kao ranac na leđa, jedino ona ide gde ja kažem“: Mirka Vasiljević o roditeljstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar