Transportni kontejner Foto:EPA-EFE/JEROME FAVRE

Dečak (15) je pronađen iscrpljen, ali bezbedan nakon što je zaspao u transportnom kontejneru i probudio se šest dana kasnije preko 3.000 kilometara daleko od mesta odakle je krenuo.

Fahim se našao zaglavljen u kontejneru nakon što se igrao žmurke sa prijateljima u Čitagongu, u Bangladešu, 11. januara. Dečak je zatim zaspao, zaključan je u kontejner i sutradan je plovio kontejnerskim brodom preko Indijskog okeana.

Pronašli su ga malezijsko lučko osoblje i policija u Port Klangu skoro nedelju dana kasnije, 17. januara, iscrpljenog, dehidriranog i izgladnelog.

Dečak, identifikovan samo kao Fahim, pronađen je s temperaturom i odveden je u obližnju bolnicu na lečenje, gdje je njegovo stanje od tada opisano kao stabilno.

Fahim je otkriven nakon što je član osoblja čuo kucanje u jednom od kontejnera, nakon čega su policija i lokalna služba za imigraciju i zdravstveni radnici došli da istraže ovaj slučaj.

On je snimljen kako izlazi iz kontejnera okružen osobljem i lokalnim vlastima. Na snimcima kada je tek pronađen vidi se da je dečak dehidriran i zbunjen, te da ne može da razume lokalni jezik.

Vlasti su se u početku plašile da je Fahim žrtva trgovine ljudima, ali su ubrzo uspele da uspostave komunikaciju sa dečakom koji se trenutno oporavlja u bolnici.

„Kada je brod stigao u Zapadnu luku i kontejner istovaren, vlasti su pronašle dečaka unutra. On je jedini pronađen u kontejneru. Podnet je policijski izveštaj, a dečak, koji ima temperaturu, odveden je na lekarski pregled. Ne povezujemo ovo sa trgovinom ljudima jer je početna istraga pokazala da je ušao u kontejner, zaspao i prevezen u Maleziju“, naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Policija je dodala da je Fahimov slučaj prosleđen službenicima za imigraciju kako bi on mogao da bude vraćen kući istim brodom, prenosi Dejli mejl.

***

BONUS VIDEO: Najbizarniji zimski karneval na svetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare