Vladimir Putin i Džo Bajden
Vladimir Putin i Džo Bajden Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Američki predsednik Džo Bajden komentarisao je Putinovo proglašavanje ratnog stanja u četiri okupirane ukrajinske regije.

„Mislim da se Vladimir Putin nalazi u neverovatno teškoj poziciji i čini mi se da je njegov jedini alat koji mu je na raspolaganju brutalizacija građana Ukrajine kako bi pokušao da ih zastraši da se predaju“, rekao je Bajden, prenosi Index.hr.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas da će u ukrajinskim oblastima, koje su se na referendumu izjasnile za pridruživanje Rusiji, biti uvedeno ratno stanje.

Putin je na sastanku Saveta bezbednosti Rusije rekao da u samoproglašenim Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, treba uspostaviti štabove teritorijalne odbrane, prenosi RIA Novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je rekao, načelnici tih oblasti dobiće dodatna ovlašćenja kako bi osigurali bezbednost.

„Da podsetim da je u Donjeckoj Narodnoj Republici, Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, pre nego što su ušle u sastav Rusije, postojao režim vanrednog stanja. A sada treba da formalizujemo ovaj režim u okviru ruskog zakonodavstva. Stoga sam potpisao ukaz o uvođenju vojnih odredbi u ova četiri subjekta Ruske Federacije. On će odmah biti poslat na odobrenje Savetu Federacije“, rekao je Putin, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare