Foto: Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Dvojica albanskih ilegalnih imigranata, Sebastiano Gjoni (23) i Skelidano Koliki (26), koji su provalili u kuću vrednu 1,5 miliona funti u Britaniji biće pritvoreni, a zatim i deportovani.

Dvojica provalnika su uhapšena nakon što su uhvaćeni kako gađaju luksuznu kuću u selu Alderli Edž. Stanari kuće pozvali su policiju, jer su čuli veliku buku.

Na sudu se moglo čuti da su Gjoni i Koliki ilegalno ušli u Veliku Britaniju kako bi pronašli posao, ali nakon što ih je policija uhvatila, provalnici su rekli da im je drago što su uhvaćeni, jer im je „previše hladno da ostanu ovde“.

Policija je takođe otkrila da je Gjoni koji tečno govori italijanski, nemački i engleski već obio jednu kuću vrednu tri miliona funti, i to samo pet dana ranije, piše Dejli mejl.

Na sudu u Česteru, obojica provalnika su priznali zločin. Gjoni je osuđen na 28 meseci zatvora, a Koliki je dobio 18 meseci. Nakon puštanja iz zatvora biće deportovani nazad u Albaniju.

Engleska Foto:Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Advokat Patrik Gartland rekao je da su žrtve provale bile u krevetu kada su začuli buku. Ugledali su čoveka sa kapuljačkom kako se penje uz stepenice.

„Ostali su u spavaćoj sobi, jer nisu bili sigurni da li provalnici nose oružje. Policija je stigla 13 minuta nakon poziva, a (policijski) pas je pratio tragove i pronašao provalnike u jarku u Grin Lejnu, oko 270 metara od mesta provale. Nisu uspeli ništa da ukradu“, rekao je Gartland.

Policija je Kolikija pitala o zaposlenju, na šta je on rekao da je radio za 50 ili 60 funti dnevno. Gjoni je rekao da je beskućnik, da nema posao i da u Velikoj Britaniji živi ilegalno od 2018. godine.

U Albaniji su mu majka i baka koja ima 90 godina i lošeg je zdravstvenog stanja.

Pročitajte još...

Kolikijev advokat Edmund Pots je rekao da je njegovom klijentu žao zbog zločina koje je učinio i da se kaje.

„Nije očekivao da će uopšte naići na nekoga na imanju. Ništa nije odneto, ništa nije oštećeno. Došao je u Veliku Britaniju iz očaja. Došao je usred krvne osvete u Albaniji. Prijatelj im je predložio da otputuju u Mančester zbog boljeg posla, što su i uradili. Bio je beskućnik, spavao je u autu. Jedva govori engleski što je otežavajuća okolnost u zatvoru“, rekao je Pots.

Sudija Patrik Tomson kazao je optuženima da će odslužiti polovinu svoje kazne i da će potomo biti vraćeni u svoju zemlju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar