Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Muškarac čije je beživotno telo pronađeno u utorak ujutru u dvorištu stambene zgrade u Županijskog ulici 10 u Osijeku, najverovatnije je ubijen.

„Sumnja da je reč o nasilnoj smrti u vidu krivičnog dela, izjavio je Miroslav Dasović, zamenik županijskog državnog tužilaštva u Osijeku, koji je rukovodio policijskom istragom ovog događaja. Identitet i starost žrtve još uvek nisu potvrđeni, a policija radi i na identifikovanju osobe koja bi mogla da ima veze s ovom nasilnom smrću. Prema neslužbenim informacijama, zbog sumnje na saučesništvo uhapšene su tri osobe.

Foto: Shutterstock/Robson90

Policija je u 7.59 časova dobila dojavu da se u dvorištu stambene zgrade nalazi nepoznata muška osoba koja leži i ne daje znakove života, a prema nezvaničnim informacijama prvi ga je ugledao i policiju pozvao poštar koji u tom rejonu raznosi poštu.

„Policijski službenici žurno su izašli na mesto zločina gde je lekar Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije konstatovao smrt muške osobe“, bila je prva vest iz policije. Odmah je započeta i istraga kojom je rukovodio Dasović.

Pročitajte još...

„Jutros smo primili dojavu da je u užem centru grada, u jednom dvorištu, pronađeno beživotno telo muške osobe. U toku je istraga, prikupljaju se i uzimaju tragovi koji će biti poslati na veštačenje u Centar za kriminalistička veštačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagrebu. Telo pokojnika otpremljeno je na Odeljenje Patologije u KBC Osijek radi utvrđivanja uzroka smrti, a kriminalna istraga i dalje traje“, rekao je Dasović.

Žrtva je osoba srednjih godina, a na mestu zločina uzeti su svi tragovi kao i otisci prstiju, pa će i u sklopu obdukcije biti utvrđen identitet. Muškarac je navodno sa šireg područja Osijeka. Inače, od jednog stanara zgrade u čijem se dvorištu sve dogodilo policija je saznala da se tu već duže vreme okupljala grupa muškaraca srednjih godina, koji su navodno, čak i provalili u jedan dvorišni stan te u njemu povremeno boravili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar