Foto: gov.me

Predsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, poručio je da Uprava policije i tužilaštvo moraju da učine sve kako bi se dojave o bombama u školama istražile, ali da veruje da neće naći ništa i da je to deo "folkolora" DPS.

“Iz profesionalnog aspekta moram da zaključim da Uprava policije i tužilaštvo moraju da učine sve kako bi se svaka dojava o bombi istražila. Verujem da neće naći ništa, ali ovo je deo folklora DPS“, rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

Poručio je da kada se konstituisala 43.Vlada u aprilu je bila ista situacija u Podgorici.

„Ne želim zbog odnosa prema toj deci i roditeljima da kažem da tamo nema ništa, to moramo da proverimo”, dodao je Abazović.

Foto: skupstina.me

“Prvo da objasnim manipulacije DPS-a da sam ranije rekao glasajte za jednog sudiju, pa sad tražimo glasajte za četvoro. Mi jasno kažemo ako se glasaju četiri sudije, neće se glasati Zakon o predsedniku, možemo da idemo ka parlamentarnim izborima. Moj apel opet je glasajte za jednog i onda ćemo zakonsko rešenje, ili bilo koje drugo, imati gde da predamo u instanci Ustavnog suda Crne Gore i oni će moći za 10,15,20 dana da kažu svoje mišljenje o tome. Baš je jednostavno, ne znam koji deo tim ljudima nije jasan. Ako glasaju za bar jednog, ili dvoje, imaćemo Ustavni sud koji će moći da se odredi, imaćemo Ustavni sud ne kompletiran, ali funkcionalan. Šaljem im taj apel da to urade”, poručio je Abazoivć.

POGLEDAJTE JOŠ:

On tvrdi da DPS želi gužvu u Crnoj Gori, da je prikaže nefunkcionalnom da se ne bi nastavila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Rušenje Vlade je imalo to za cilj”, kazao je Abazović.

Ističe da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović već jednom prekršio zakon kada je prvi put odbio da potpiše zakon.

“Svi koji su kršili zakon, to dođe na naplatu. Ako ne želi da potpiše neka bude spreman da nosi konsekvence”, poručio je Abazović.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar