nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik u Skupštini Srbije i kopresednik "Zajedno", krenuo je u Majdanpek, uprkos tome što su iz kompanije Ziđin poručili da ne žele da rse sastanu sa njim.

Kopredsednik stranke Zajedno tražio je od predstavnika kineske kompanije Ziđin hitan sastanak povodom miniranja na planini Starici, navodeći da će u suprotnom biti organizovan novi protest ispred ambasade Republike Kine.

Pročitajte još...

Sastanak je trabao da se održi danas, ali su iz kompanije Ziđin, kako navodi Jovanoć, odbili da se sastanu sa njim.

Poziv je, kako je ranije objavio Nova.rs, upućen i komandiru policijske stanice Majdanpek.

Odgovor upućen Jovanoviću prenosimo u celosti:

„Najpre želimo da Vam se zahvalimo za interesovanje i zabrinutost za dešavanja na planini Starica u Majdanpeku. O radovima na toj planini javnost je u nekoliko navrata bila obaveštavana, jer su se medijima, počev od juna, tim povodom više puta obraćali i Ministarstvo rudarstva i energetike, ali i sama kompanija Serbia Zijin Copper. Podsetićemo Vas i da je kompanija na tu temu organizovala u Majdanpeku tribinu pod nazivom „Otvoreno o Starici“, gde su mediji mogli da čuju i mišljenje struke. Otuda smatramo da su javnosti odavno predočene sve informacije o aktivnostima kompanije na toj planini. Takođe, javnosti je dobro poznato i da su aktivisti rizičnim i nedozvoljenim ponašanjem pogoršali situaciju.

Ono što možda ne znate, a dogodilo se pre dve noći, jeste rušilački napad neidentifikovanih lica na mašine firme „Jinshan“, koja u ime Serbia Zijin Copper izvodi radove na kopu „Severni revir“ u Majdanpeku. Ovaj nasilni atak na imovinu prijavljen je policiji i uviđaj je obavljen. Prve procene kažu da je šteta pričinjena u tom vandalskom pohodu veća od 100.000 dolara.

Pošto smo posredstvom medija obavešteni da sutra planirate susret sa komandirom policijske stanice u Majdanpeku, verujemo da će Vas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podrobno informisati o svemu ovome. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovoriti.

Jovanović je potvrdio za naš portal da će posetiti policiju Majdanpeku i da želi sa njima da razgovara o tome ko ugrožava bezbednost građana i aktivista u tom gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar