Zet gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski tužio je poslanika Narodne stranke iz tog grada Đorđa Stankovića za nanošenje duševne boli, jer ga je Stanković spominjao u javnosti kako je kupio stan iz programa socijalnog stanovanja. Stanković za N1 kaže da je u pitanju "cirkus". "Drugi čin tog cirkusa bi možda mogao da bude da i ja pokrenem tužbu za duševnu bol građana Niša, s obzirom da su ovde oni oštećeni, jer je neko ko je imao mogućnosti da kupi stan po tržišnoj ceni, dobio socijalni stan", kazao je.

Kako je objavio N1, Niški osnovni sud bogatiji je za još jedan predmet zasnovan na pretrpljenoj duševnoj boli. Postupak je pokrenuo zet gradonačelnice Niša, koji je prošle godine dobio mogućnost da kupi stan iz programa socijalnog stanovanja i to je i učinio po ceni od oko 800 evra po kvadratu novogradnje. On je tužio Đorđa Stankovića, jer ga je ovaj spominjao.

„Da naglasim da je situacija počela prilično bezazleno, ja sam na konferenciji za novinare u stranci, gde je tema bila vodovod i način na koji se uprava tog preduzeća ponaša prema zaposlenima, spomenuo da neko može da dobije stan po subvencionisanim cenama. To je bilo rečeno u tom kontekstu. Nakon toga sam dobio tužbu od zeta gradonačelnice. Ja mu na toj kofeneciji ime nisam spomenuo, i mislim da je podneo tužbu pod pritiskom gradonačelnice, jer je to ‘elegantnije’ rešenje, da se ona time ne bavi“, priča Stanković.

Ocenjuje da je tužba nepotrebna i – potpuna parodija.

„Ovaj postupak je parodija, oni su sami krivi za to. Ovo može da ima puno nastavaka, sledeće suđenje će biti 3. maja, svedočićemo obojica. Ja ne vidim ništa sporno da se pomene da je on dobio taj stan. I činjenica je da on i njegova supruga imaju daleko veća primanja nego što su potrebna da bi se dobili ti stanovi“, kaže.

Zet gradonačelnice je, inače, zamenik direktora u apotekarskoj ustanovi u Nišu. Ali je takođe činjenica da kriterijumi da se neko nađe na listi za subvencionisane stanove – nisu bili ograničavajući i mnogi ih smatraju problematičnim.

„Ja mislim da uopšte nije moralno da se uopšte priča o tome da neko ko ima mogućnosti da kupi stan, aplicira za ovako nešto, diskutabilni su ti parametri za dodelu stanova“, rekao je Stanković.

BONUS VIDEO Prepoznajete li ministre sa fotografija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar