Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Pošto je stekla sve uslove, kako piše u Službenom listu, v. d. načelnica niške Uprave za građevinarstvo Marina Živulović Petrović je penzionisana. Ipak, ona je ostala u javnom sektoru jer je zasnovala radni odnos na određeno vreme u Kabinetu gradonačelnice Dragane Sotirovski kao njena nova pomoćnica.

Živulović Petrović je dobar deo svog radnog veka provela u upravama koje su se bavile građevinom u Nišu, a koje su reorganizacijama menjale zvanične nazive.

Pročitajte još...

Dugo godina je bila šefica Građevinske inspekcije, a u penziju odlazi sa mesta v.d. načelnice Uprave za građevinarstvo, prenose Južne vesti.

Marina Živulović Petrović dana 11.09.2021. god., navršava 65 godina života i više od 38 godine staža osiguranja, čime ispunjava uslove iz člana 51. stav 1. tačka 7. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, za prestanak rada službenika na položaju po sili zakona. Članom 19. stav 1. tačka 1. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju propisano je da osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja – piše u Službenom listu.

Međutim, ona će ostati u javnom sektoru i radiće kao penzionerka. U istom Službenom listu piše da je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nju izabrala za svoju novu pomoćnicu.

Marina Živulović Petrović, diplomirani inženjer građevine, postavlja se za pomoćnika Gradonačelnika Grada Niša, za oblast: građevinarstvo, počev od 13. septembra 2021. Godine. Imenovana zasniva radni odnos na određeno vreme u Kabinetu Gradonačelnika, dok traje dužnost Gradonačelnika Grada Niša – piše u Službenom listu.

Poslednje godine rukovođenja Upravom Živulović Petrović ostaće upamćene i po prijavama njenih kolega za neorganizaciju i nepoštovanje kovid mera. Ipak, nakon kontrole nadležne inspekcije utvrđeno je da se mere poštuju.

Ona sada postaje peta, i po zakonu poslednja, pomoćnica gradonačelnice Niša.

Na tim mestima su od ranije Vladislava Ivković i Ljubiša Janić, takođe nekada dobro poznata lica u Gradskoj upravi, Sanja Stajić, bivša predsednica Opštine Merošina i Jovana Mitić koja je ranije radila u Nišavskom okrugu.

*Administrator je nakon primećenog pojačanog delovanja botova ukinuo mogućnost komentarisanja ove vesti.

BONUS VIDEO Tepić: Izbori će biti slobodni i fer ili ih biti neće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare