Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs,Printscreen

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski opet briljira. Nakon svetleće fontane i rekonstrukcije Trga kralja Milana u koju će biti uloženo više od pola milijarde dinara, na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine ovog grada doneta je odluka o izgradnji akva parka u vrednosti od 490 miliona. Ovu ideju najzdušnije je branila upravo Sotirovski, koja očigledno ima ambicije da bude veći Palma od Palme, jer je izgradnju akva parka pravdala parolom "za našu decu", a i da se ne ide na kupanje u Jagodinu...

Sotirovski je na dobrom putu da postane jedna od najintrigantnijih osoba na političkoj sceni Srbije. Nakon što je izabrana za prvu ženu na čelu Niša, ova bivša novinarka RTS krenula je u pravu ofanzivu, ako ne da dostigne visine zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, onda makar da dosegne do Dragana Markovića Palme.

I akva parka.

Fontana, trg, akva park…

Nakon što je javnosti nedavno predstavljena velika, šljašteća, a uskoro verovatno i pevajuća fontana, a za popločavanje Trga kralja Milana, čupanje drveća i popločavanje ono malo preostalog zelenila izdvojeno 525.000.000 dinara, na jučerašnjoj sednici Skupštine optine usvojena je odluka kojom se u nacrt budžeta ovog grada za 2021. godinu predviđa izdvajanje blizu pola milijarde dinara za izgradnju akva parka.

Foto: gu.ni.rs

Sednica je, kako su prenele Južne vesti, bila više nego uzbudljiva, a odslikala je svu odlučnost gradonačelnice da ispred poboljšanja stanja u domovima zdravlja, bolnicama, kovid ambulantama, pa i školama i vrtićima, stavi pitanje „brčkanja“ i letnjih vratolomija.

Trenutni planovi su da sledeće godine akva park nikne u blizini Niške Banje, najverovatnije na Loznom kalemu gde je i ranije planiran.

Sotirovski je svim srcem branila inicijativu i izdvajanje pola milijarde iz gradskog budžeta.

Na amandmane opozicionih poslanika da u ovom trenutku epidemije i opšte krize u privredi, ima potencijalno značajnijih investicija od akva parka i turizma, Sotirovski je odgovorila:

„Turisti dođu i prođu. Akva-park je za nas i za našu decu. Zašto bismo morali da idemo u Doljevac, u Jagodinu, u Žitorađu jednu malu, u moju Sokobanju, što ne idemo u Nišku Banju u akva-park? Ko to nas sprečava da mi imamo gradsku investiciju? – pitala je gradonačelnica i dodala da će se raditi isključivo iz gradskog budžeta, dakle iz džepa građana Niša.

Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

„Akva-park neće biti nikakav i ničija privatna varijanta, jer ste vi ovde zagovarali da nama nije potreban nikakav privatni partner ni za šta. Ni za javno osvetljenje, ni za prevoz, ni za nešto treće. Sad odjednom zašto Grad? Da, to će biti naše i daćemo ga sutradan „Čairu“ koji inače želi da bude budžetski korisnik. Neka brine o akva-parku“, rekla je na sednici Skupštine.

Nemamo ni operu, ni zoološki vrt

Odbornik opozicije Milan Krstiću iz Ruske stranke, otvoreno je rekao da ne deli njeno mišljenje.

„Nemamo ni sajamski prostor, reče gradonačelnica u ekspozeu, ni kongresnu, ni koncertnu dvoranu, ni operu. Ni botaničku baštu, ni zoološki vrt. I sve nam je to potrebno, svima nama koji živimo u ovom gradu, ali od svega toga vi baš nađoste s akva-parkom u vreme kad mu vreme nije. U tri godine po 500 miliona“, rekao je Krstić.

Gradonačelnica Niša danas nije odgovarala na pitanja portala Nova.rs, dok nam je juče u vezi priče o rekonstrukciji Trga kralja Milana, za koju je planirano da se utroši pola milijarde dinara, što se jasno vidi i u budžetu ovog grada za 2020. godinu, rekla da „ne razumemo budžet“.

Odluka o budzetu Grada Nisa za 2020
Izvor: Grad Niš

Mnogo toga u vezi odluka koje se donose u Skupštini grada Niša ne razumemo, budžet nije jedna od njih.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare