Nebojša Zelenović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Koopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je kako bi Srpska napredna stranka nakon što je "ranije uhvaćena u izbornoj krađi, sada kao bajagi da ide na nove izbore" i tom prilikom je poručio da je to po njemu "što je babi milo, to joj se i snilo", te dodao da se nada da će to biti i stav cele koalicije "Srbija protiv nasilja".

„Sve su to marifetluci. Pokrali su izbore, vide da je đavo odneo šalu, pa traže izlaz. Pre svega, ubeđen sam da je krađa van Beograda bila veća nego u prestonici“, rekao je Zelenović u intervjuu za crnogorski nedeljnik „Monitor“ na pitanje o raspisivanju novih izbora u Beogradu kako bi se izbegla međunarodna istraga.

Zelenović je podsetio da je najveći deo proevropske opozicije uspeo da napravi jednu listu „Srbija protiv nasilja“ i da su uticajne javne ličnosti formirale „ProGlas“ koji je pozivao građane da izađu na izbore, te da je sve to ohrabrilo i nevladin sektor da se „snažno angažuje“.

„Tako smo, svi zajedno, doveli Vučića do toga trpa ljude u autobuse i da napravi cirkus sa migracijom birača. Da bi to sproveo nužne su bile strašne zloupotreba biračkog spiska, evidencije prebivališta i boravišta i kriminal sa štampanjem ličnih karate. E, tada su uhvaćeni. Nemam reči da iskažem kakav je herojski poduhvat izvela CRTA sa obezbeđivanjem dokaza“, izjavio je Zelenović.

Na pitanje da li je u Srbiji zamislivo da se postigne dogovor vlasti i opozicije da se zemlja podvrgne međunarodnoj komisiji, kakva je bila komisija nemačkog pravnika Rajnharda Pribea za Severnu Makedoniju, Zelenović je za crnogorski „Monitor“ ocenio da je u našoj zemlji danas „znatno gore, nego što je bilo u Severnoj Makedoniji u vreme Pribeovog izveštaja“.

„Ja mislim da je rešenje formiranje tehničke Vlade, koja bi pripremila sve izbore. Ako se opozicija oko toga složi, uveren sam da će građani prinuditi Vučića da na to pristane. U suprotnom zemlja bi krenula prema generalnom štrajku i potpunom zaustavljanju javnog života. Sve mora da se odvija mirno. U slobodnoj Srbiji će tužilaštvo goniti kabadahije, a sudovi odlučivati ko je kriv, a ko prav“, rekao je Zelenović.

Koopredsednik stranke Zajedno je ocenio i kako bi zbog svega ovoga rezolucija Evropskog parlamenta „mogla da bude prelomna tačka koja stvara novu realnost“.

„Građani Srbije su dobili velikog saveznika. Sada odluke moraju da donesu opozicioni političari. Vreme je da bude promenjena vlast u Srbiji“, poručio je Zelenović za „Monitor“.

***

BONUS VIDEO – Šapić: Ako za desetak dana ne obezbedimo većinu, idemo na nove izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar