Nebojša Zelenović Foto: N1

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, komentarišući što Skupština nije izglasala nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bartislavu Gašiću, rekao je da to nije iznenađenje i da opozicija sada treba da spremi odgovor.

Kako je rekao, cela sednica je bila isrpljivanje kako bi se glasanje „odvuklo“ u leto i da se na najtiši način izglasa poverenje.

„I to je većina i uradila. To nije iznenađenje, sada treba da spremimo odgovor na to, građani koji protestuju i verujem da će odgovor biti dobar, imaćemo proteste u tridesetak gradova, blokade, protestnu šetnju u beogradu. Pozivam građane da nastavimo borbu“, rekao je Zelenović, piše N1.

Na pitanje zašto je samo 37 poslanika glasalo za smenu Gašića, iako je 61 potpisao zahtev za smenu, Zelenović je istakao da su se neke stranke u međuvremenu predomislile.

„Valjda treba da dobijete mač da biste se predomislili. Ja ne mogu da govorim u njihovo ime. Predstavnici pet poslaničkih grupa su bili tu i glasali su i to predstavnici opozicije koja ima želju da se bori. Kako se isterao Martinović I z parlamenta tako može da se istera pritisak i da se ispune zahtevi protstesa I mi ćemo nastaviti borbu“, poručio je.

Podsećamo, sa 148 glasova protiv zahteva za izglasavanje nepoverenja Gašiću i 37 za, odlučeno je da Bratislav Gašić ostane na mestu ministra unutrašnjih poslova. U Skupštini su bila prisutna 192 poslanika, a nije glasalo sedam poslanika.

Zelenović je naglasio da se vode razgovori kako bi mogao da se pojača pritisak.

„Obavestićemo javnost, građani koji se spremaju na put da znaju da možda neće moći da prođu kuda su zamislili. Izraelci su protestovali 26 nedelja, blokirali su aerodrom i uspeli su“, rekao je.

***

BONUS VIDEO: Nedopustivo ponašanje ministra Martinovića: Primitivno vređao poslanike koji nemaju decu, Gašić ga izveo iz sale 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare