Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Poslanici Zajedno Nebojša Zelenović i Đorđe Miketić pozvali su građane da se okupe u 15h ispred Skupštine Srbije jer će se tada glasati o smeni ministra policije Bratislava Gašića.

Miketić je na pozvao građane da dođu u 15h ispred Skupštine kada se bude glasalo o smeni Gašića.

„Vidimo se u 15 sati ispred Skupštine, kada se bude glasalo o odgovornosti Gašića“, napisao je Miketić.

Miketić kaže za Novu da je mnogo izrazilo želju da dođe ispred Skupštine dok traje glasanje.

„Režim ne oseća nikakvu odgovornost, te se na ostavke moraju naterati. Zato ćemo se izboriti na ulicama, oni, nažalost, samo jezik ulice razumeju. Čitava ova rasprava je korišćena da umrtvi proteste, ali nisu uspeli jer se pobuna sada širi svuda po Srbiji. Pozivam građane da izađu na najbližu blokadu ili protest i da se zajedno izborimo za Srbiju bez nasilja i nasilnika“, istakao je Miketić za Novu.

I Zelenović je na Tviteru napisao da glasanje o smeni Gašića treba da počne u 15 sati, te pozvao građane da se okupe.

„Što se mene tiče imate poziv da se okupite pred Skupštinom da zajedno sačekamo rezultat glasanja o Gašićevoj smeni“, napisao je Zelenović na Tviteru.

Podsetimo, danas je na dnevnom redu u Skupštini smena ministra policije Bratislava Gašića što je jedan od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“. Opozicija od tragedija u maju insistira na smeni Gašića, dok je vlast jasno poručila da neće dati Gašića.

I današnje sednica protekla je u burnoj atmosferi budući da poslanici dela opozicije nisu želeli da dozvole ministru Aleksandru Martinovića da prisustvuje raspravi. Nakon skandaloznih uvreda na račun poslanika koji nemaju decu, oni su insistirali da Martinović napusti dom Narodne skupštine.

Nakon konsultacija šefova poslaničkih grupa dogovoreno je da Martinović napusti zasedanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar