Poslanik Đorđe Miketić za Nova.rs kaže da je Života Starčević iz Jedinstvene Srbije na njega nasrnuo zato što je snimao dešavanja u skupštinskoj sali.

Podsetimo, Današnaj sednica skupštine Srbije počela je veoma burno, jer poslanici opozicije traže da ministar Aleksandar Martinović napusti salu. On je na jučerašnjoj raspravi uvredio poslanike koji nemaju decu.

„Ko je vas ovlastio da budete zastupnici ne roditelja, nego te ubijene dece? Kako vas nije sramota da tri nedelje…“, rekao je Martinović, a na negodovanje opozicije uzvratio je sa „Sram vas bilo“.

Ministar je onda nastavio sa vređanjem opozicije navodeći da se „raduju što se desila jedna takva nezapamćena tragedija“.

„Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota“, izjavio je Martinović na sednici.

Opozicija smatra da je Martinović na ovaj način uvredio ne samo poslanike, već sve građane Srbije koji nemaju ili pokušavaju da dobiju decu. Zato su današnju sednicu započeli uzvicima „napolje, napolje“ i „Vučiću, odlazi“.

Na sednici je umalo došlo i do fizičkog obračuna kad je poslanik JS Života Starčević krenuo ka poslaniku Zajedno Đorđu Miketiću.

On za naš portal govori o tome šta se tom prilikom desilo.

Đorđe Miketić: Kako Vučićev kumić vozi auto za koji Srbi moraju da rade 45 godina
Đorđe Miketić: Kako Vučićev kumić vozi auto za koji Srbi moraju da rade 45 godina

„Života je nasrnuo na mene jer sam snimao kako oni pomažu Orliću da se nastavi sednica. Oni nemaju problem sa uvredama i diskriminacijom koju je Martinović juče izrekao“, kaže Miketić.

Opisuje i trenutak u kojem se lider JS Dragan Marković Palma umešao u raspravu.

„Palma je prvo pokušao da smiri situaciju a potom je i počeo da nas vređa i takođe pokušao da mi otme telefon jer sam snimio njegove uvrede“, navodi Miketić i zaključuje:

„Martinović je sramota za svakog čoveka. Juče je diskriminisao poslanike na one koji imaju decu i koji nemaju decu! Nije mi jasno ko sme da govori u Skupštini danas, mi sa decom ili ovi bez. Zato Martinović hitno da podnese ostavku i da se tornja iz Skupštine i iz naših života. On truje našu javnost decenijama i za to prima sedam plata, a da bi se to desilo, zbog njega su profesorke Više medicinske škole u Ćupriji ostale bez posla. Očito Milenko Jovanov loše troluje i truje pa su doveli onog najgoreg među njima“.

BONUS VIDEO: „Lopovi, lopovi“, odzvanja Skupštinom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar