Izborni stab koalicija Moramo
Nebojša Zelenović. Izborni štab koalicija Moramo Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno, rekao je za Nova.rs da će njihova poslanička grupa u Skupštini Srbije predložiti usvajanje zakona o zabrani rudarenja litijuma i bora. Komentarišući najavu da bi do kraja meseca mogla da se održi konstitutivna sednica parlamenta, on je rekao da bi izbori u Velikom Trnovcu još uvek trajali da opozicija nije izvršila pritisak na vlast.

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, najavio je da će naredne nedelje saopštiti kad će se održati konstitutivna sednica parlamenta, te da on očekuje da će se poslanici okupiti pre kraja jula.

#related-news_0

“Verujem da ću posle isteka roka za žalbe RIK od deset dana dobiti ta uverenja tokom sledeće nedelje, i onda se može zakazati konstitutivna sednica parlameta“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Među onima koji će učestvovati u radu novog parlamenta je i Nebojša Zelenović, kopredsednik „Zajedno“ i nosilac liste koalicije „Moramo“ na prethodnim parlamentarnim izborima. On se osvrnuo na najavu da će poslanici okupiti pre kraja meseca, rekavši da se to ne bi dogodilo da opozicija nije reagovala na ono što se dešavalo u Velikom Trnovcu.

“Da nismo izvršili pritisak prošle nedelje i zapretili blokadama, još uvek bi se glasalo u Velikom Trnovcu. Građani Srbije su se odvikli od toga da imaju parlament i da se u njemu istinski debatuje. Praktično tri su bili bez najvažnije institucije”, naglašava Zelenović.

On je dodao da će koalicija “Zajedno” i koalicija “MORAMO” učniti sve da se u parlament vrati život.

“Predložićemo zakon o zabrani rudarenja litijuma i bora, novi zakon o radu, nova rešenja koje će omogućiti energetsku tranziciju, povoljnije uslove za poljoprivredu i novi pristup prema IT sektoru”, najavio je Zelenović.

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine Srbije najkasnije mora da se održi do 4. avgusta.

BONUS VIDEO: Stojković, Zelenović i Ćuta potpisali Deklaraciju o ujedinjenju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar