Milica Đurđević Stamenkovski Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kazala je da tumačenje izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o priznanju Donjecka i Luganska kao rusko priznanje nezavisnosti Kosova, ima za cilj da zbuni srpsku javnost i da se "podriju" podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu, saopšteno je iz stranke.

Pokušaj da se izjava predsednika Ruske Federacije u kojoj se pozvao na savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde i kosovski presedan predstavi kao navodno odustajane Rusije od podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije predstavlja deo hibridnog rata koji se poslednjih meseci intenzivno vodi protiv Rusije. Cilj ovakve propagande je da se zbuni srpska javnost i da se podriju podrška i poverenje koje Rusija uživa u srpskom narodu“, kazala je Đurdjević Stamenkovski nakon sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ona je kazala i da je prenela ambasadoru zahvalnost te stranke na, kako je navela, principijelnom stavu Rusije u vezi sa Kosovom i Metohijom i Republikom Srpskom, a ponovila je i stav da Srbija mora da očuva strateške odnose sa Rusijom, bez sankcija i bilo kakvih restriktivnih mera.

Kako se navodi u saopštenju Zavetnika, ruski ambasador je u posetu primio delegaciju Zavetnika, predvođenu Milicom Đurđević Stamenkovski i čestitao im rezultat na parlamentarnim izborima.

BONUS VIDEO: Stevan Gajić: Putin neće odustati, ključna je bitka u Donbasu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare