Foto: Printscreem Facebook/ekoloskifrontns

Stranka Zajedno pozvala je građane Novog Sada da budu u konstantnoj pripravnosti u slučaju da mašine večeras ili sutra ujutru nastave sa "iživljavanjem nad prirodom i ljudima".

Ranije večeras aktivisti na Šodrošu su naveli da je na ograđenom delu ove novosadske zelene oaze stigao bager u pratnji policije. Stranka Zajedno je istakla da napad na Šodroš traje već mesecima, a u poslednjih devet dana došlo je do ubrzanja aktivnosti, jer se „mora što pre početi sa ilegalnim projektom za koji ne postoji građevinska dozvola“.

„Preko 200 pripadnika Žandarmerije i policije iz raznih vojvođanskih stanica stalo je u odbranu limene ograde koju je postavio kineski investitor u sprezi sa domaćom građevinskom mafijom i lokalnim vlastodršcima. Bez ikakvog legaliteta i legitimiteta su kineska kompanija CRBC i domaća kompanija Milenijum tim vršili ekocid nad zaštićenim biljnim i životinjskim svetom na prostoru koji je zaštićen i bez ikakve studije o oticaju na životnu sredinu“, navodi se u saopštenju.

Zajedno podseća da se građani već više od pet meseci opiru „građevinskoj mafiji, čuvaju poslednju stražu, poslednji bedem odbrane dostojanstva Novog Sada“.

Foto: Printscreem Facebook/ekoloskifrontns

„Kriminalni kapital koji je ušao u ove projekte očigledno više ne može da bivstvuje u pritaji, uzurpatori su izašli na svetlo dana i gaze sve pred sobom, drveće, životinje, ljude, i ne prezaju od toga da se pohvale svojim sadizmom. Šodroš je mesto gde se riba mresti, Šodroš je mesto gde se ptice gnezde, Šodroš je mesto gde se građani bave sportom i rekreacijom, Šodroš je mesto gde građani pecaju, Šodroš u svojoj sadržini poseduje jedan veličanstveni biodiverzitet“, navodi Zajedno i poručuju:

Foto: Printscreem Facebook/ekoloskifrontns

„Šodroš je jedna od najvažnijih brana koja nas štiti od poplava i zagađenja! Zbog gore navedenog, Šodroš ne sme pasti.“

BONUS VIDEO – Cvijetić o akciji policije na Šodrošu: Imali su pik na mene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar