Aleksandar Vulin, Vladimir Putin Foto: PA-EFE/KRISTINA KORMILITSYNA/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je u današnjem gostovanju RTS da predsednik Vučić nije odbio poziv ruskog predsednika za dolazak na sastanak BRIKS.

Rusija i Srbija su strateški partneri, rekao je Vulin, i dodao: “Samo nas Rusija uvek razume”.

“Vučić je dobio poziv za BRIKS i to je velika čast i nije odbio poziv, izvrnuli su njegove reči, on je poziv prihvatio. O tome će razgovarati u telefonskom razgovoru sa predsednikom Putinom”, rekao je Vulin.

Podsećamo, predsednik Vučić juče je rekao da u vreme održavanja sastanka BRIKS “imamo mnogo važnih poseta”.

“Imamo mnogo važnih poseta, kako to klinci kažu – gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRIKS-a na pozivu i predsedniku Putinu. Imamo i Njujork, i već sada znam da ću imati razgovore sa najmanje šest predsednika i sa najmanje sedam ili osam premijera na marginama sednice generalne skupštine UN“, izjavio je on.

Pročitajte još:

Vulin je, odgovarajući na pitanje o potencijalnom uvođenju sankcija Rusiji, rekao da “veliki narodi ne izdaju svoje prijatelje”.

“Da li mislite da bi Srbija opstala u ovom kapacitetu bez Rusije? Nismo uveli sankcije, nećemo uvesti sankcije”, rekao je Vulin.

On je najavio sa će ministar Popović u narednom periodi imati sastanke vezano za pad trgovinske razmene sa Rusijom sa svojim ruskim pandanima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare