Foto:preuzeto KRIK; Ministarstvo odbrane; Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić upitao je danas kako je moguće da Nenad Vučković još uvek nije pozvan ni na saslušanje posle svih slučajeva u kojima je dovođen u vezu sa huligansko-kriminalnim klanom Veljka Belivuka, uključujući i jučerašnju objavu audio-zapisa na portalu KRIK koji, kako navodi, jasno dokazuje da je Vučković ne samo komunicirao sa članovima kriminalnih klanova, već da im je bio i šef i instruktor.

Iz te stranke traže da se sprovede hitna istraga o tome kakva je uloga bila žandarma Vučkovića i ostalih njemu bliskih pripadnika policije u kriminalno-mafijaškim grupama.

Protiv Vučkovića, visokopozicioniranog pripadnika Žandarmerije, ne samo da nije pokrenut čak ni disciplinski postupak, već ima dokaza i da su pojedine njegove kolege iz policije i tužioci znali za to godinama, ali da nakon tih saznanja ipak ništa nisu preduzeli, navodi Aleksić u saopštenju.

Miroslav Aleksić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Da li je odgovor na to pitanje da su on i njemu bliski ljudi na zadatku vrha vlasti da koordinišu kriminalnim aktivnostima u Srbiji, dok sve to vreme, primaju plate u državnim institucijama? Pitamo se da li građani Srbije treba da plaćaju Vučkovića i njemu slične da se bave teškim kriminalom u našoj zemlji“, kaže Aleksić, dodajući da samo u Srbiji šefove kriminalno-mafijaških klanova plaćaju sami građani iz svog džepa.

„Jučeršnji snimak je dokaz da u Srbiji ne postoje ni tužilaštvo ni policija. Postoje samo partijske službe Aleksandra Vučića koji služe da prikrivaju kriminalno-mafijaške aktivnosti vrha režima zarad sopstvenog bogaćenja na račun građana. I postoje još pošteni pojedinci u ovim institucijama koji se proganjaju i kojima se preti smrću samo zato što žele časno da rade svoj posao“, ističe Aleksić.

„Ako se i dalje bude ćutalo na dokaze koji upućuju na umešanost Vučkovića, zatim Koluvije i onih na sankcijama poput Milana Radoičića, navodi Aleksić, to samo potvrđuje da vrh vlasti stoji iza svih njih, a da su ovi spomenuti samo izvršioci“, istakao je Aleksić.

„Samo u Srbiji šefove kriminalno-mafijaških klanova plaćaju sami građani iz svog džepa, i zato će prioritet Narodnog pokreta Srbije u budućnosti biti dekriminalizacija tužilaštva, policije, a onda i celog društva“, kaže Aleksić.

BONUS VIDEO KRIK objavio – visokopozicionirani policajac bio šef Belivukovog klana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar