Aleksandar Vučić obraćanje naciji Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je danas da se za 10 meseci ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio 248 puta putem televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

Aleksandar Vučić se najviše puta obratio u aprilu, čak 32, dok se u martu obratio 30 puta.

Po 27 puta se obratio u februaru i oktobru, a u septembru 26.

Vučić se u junu i julu obratio po 23 puta, dok se po 21 put obratio u maju i avgustu.

Najmanje Vučićevih obraćanja bilo je u januaru, kada se obratio 17 puta.

Podsetimo, samo u poslednjih nekoliko dana Vučić je prvo gostovao prošle srede na Radio-televiziji Srbije i to u Dnevniku 2, da bi se u petak obratio u Nacionalnom dnevniku TV Pink.

Vučić je već u nedelju gostovao i na TV Prva, a sinoć je bio gost u višesatnoj emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi.

Inače, zanimljivo je to i da je Vučić već bio gost „Ćirilice“ početkom oktobra, a istog dana pre te emsisije je dao intervju za CNN.

Krajem oktobra ove godine Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednjih 10 i po meseci bio više od 14 puta zastupljeniji od čitave opozicije u Dnevniku 2 Radio-televizije Srbije.

Prema rezultatima monitoringa izveštavanja u Dnevniku 2 RTS-a, koji BIRODI sprovodi od decembra 2022. godine, predsednik Vučić je u periodu 1. decembra 2022. do 15. oktobra 2023. bio prisutan 10 sati 32 minuta i 1 sekundu, što je u proseku 25 odsto vremena svih posmatranih aktera.

„To je 14 puta više od predstavnika opozicije koji su u istom vremenu bili prisutni 44 minuta i 15 sekundi, a što je 1,6 odsto od ukupnog vremena svih posmatranih aktera“, naveo je BIRODI u saopštenju.

BONUS VIDEO – Vučić za pet dana na tri nacionalne frekvencije – opozicija ne može ni na štandove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar