Aleksandar Vučić Foto: Tv Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da su pripadnici Policije Kosova tokom sukoba u Banjskoj imali srpske puške Zastava M70, proizvedene u Kragujevcu.

Na pitanje o tome odakle oružje naoružanoj grupi u Banjskoj, Vučić je upitao da li neko postavlja pitanje odakle srpske puške Zastava M70, koje su imali kosovski policajci tokom pucnjave u tom mestu.

„M70, to su sve naše puške, proizvedene u Kraguejvcu. Da li smo mi njima to zvanično prodali? Ne, nismo, ali niko ne pita odakle njima 20 puta više pušaka nego što su tamo pronašli, puške proizvedene u Srbiji“, izjavio je Vučić u „Ćirilici“ na TV Hepi.

„Neke je zabrinulo to što smo prvi put doveli neka sofisticirana naoružanja u Kopenenu zonu bezbednosti, ali smo pokušali da ih razuverimo, zato što nam nije potrebna tenzija“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da ćemo posledice „trpeti mesec ili dva“.

Aleksandar Vučić Foto: Tv Happy

Predsednik je rekao i „da nije bilo oružanog sukoba prošle nedelje, da bi se onda našlo nešto drugo da progone Srbiju“.

„Videćemo ko da traži čije izručenje“

„Hladnokrvno ubistvo Srbina je verovatno naručio Kurti zajedno sa Svečljom… Sad ćemo videti za ovo hladnokrvo ubistvo, pa ćemo da vidimo ko će da traži čije izručenje“, rekao je Vučić misleći na ubistvo jednog od trojice ubijenih Srba, a na pitanje o navodima Kurtija da će tražiti izručenje Radoičića.

On je podsetio da je kosovsko tužilaštvo pripadniku Kosovskih bezbednosnih snaga koji je pucao na dvojicu srpskih dečaka na Badnje veče zamenilo meru pritvora merom kućnog pritvora.

„Ne možete da date nanogicu čoveku koji je upucao dvoje dece jer su samo nosili krst uoči Božića“, rekao je Vučić.

Vučić je tokom gostovanja rekao i da je „kriv jer je verovao da će se ispuniti ono što je međunarodna zajednica napisala posle barikada u decembru prošle godine, a to je da neće dovesti Srbe u poziciju da se na ovakav način bore“.

On je rekao i da je njegova druga greška to što je dozvoljeno da Srbija zavisi od drugi.

„Bićemo glavna tema na sastanku u Grenadi“

Vučić je naveo da očekuje tokom sastanka Evropske političke zajednice u Grenadi da Srbija bude „glavna tema“. Dodao je da će se boriti da se dogode sankcije.

„Meni je smešno kada kažu da ja stojim iza toga, hajde ljudi, ne pričajte gluposti“, rekao je predsednik Srbije o dešavanjima u Banjskoj.

Predsednik Srbije je rekao da se u Nemačkoj o njemu šire „besprizorne laži“.

„To je besprizorno kakve su to laži i tačno vidite čiji je Aljbin Kurti štićenik“, rekao je Vučić.

„Sve ide u smeru da će izbori biti 17. decembra“

Vučić je rekao i da sve ide u smeru ka tome da će izbori biti 17. decembra ove godine.

„Sve ide u tom smeru. Kako vidite uvek sve promaše, od toga kada će biti izbori do toga kakvi će biti rezultati“, rekao je Vučić komentarišući sumnju pojedinih opozicionara u to da će izbori biti održani pomenutog datuma.

Vučić: Predložiću premijerki da poštari odnesu penzionerske kartice kad nose penzije

Predsednik Srbije je apelovao na penzionere da uzmu penzionerske kartice.

„Imaće mnogo pogodnosti kad preuzmu penzionerske kartice. Reći ću Ani Brnabić da predlože da penzionerima odnesu poštari penzionerske kartice za popust, kad već nose penziju. Dajte da dođemo bar do 80 odsto onih koji su dobili pomoć, ako je 930.000 dobilo njih (oko 60 odsto) dobilo kartice“, naveo je Vučić.

***

BONUS VIDEO – Vučić: Izbori mogu da budu od 17. decembra, Šapić kandidat za gradonačelnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare