čerku k*ara, snaji prigovara vučić
Aleksandar Vučić u emisiji " Takovska 10" Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako će od ponedeljka početi sa konsultacijama oko formiranja nove Vlade.

„Verujem da ću tako sledeće nedelje razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, biće i onih koji će napisati deset saopštenja o tome zašto neće da dođu na konsultacije. Posle toga ću biti spreman da odredim mandatara“, rekao je Vučić u emisiji „Takovska 10“ na RTS-u.

„Mi smo ušli u procese koji su važni i odlučujući za formiranje nove Skupštine i Vlade, sada kada su poslanički mandati verifikovani. Uveren sam da taj posao možemo da uradimo relativno brzo“, dodao je on.

Vučić je kazao i kako sada čekaju izveštaj ODIHR-a i dodao kako će se „ponašati ozbiljno i odgovorno“.

Upitan o međunarodnoj istragi koja treba da ispita navode o krađi na izborima, Vučić je rekao da u Srbiji ima „dovoljno organa“  da sprovode istrage kada su one potrebne“.

„Srbija ovog puta neće da strada ni zbog čega. U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga“, izjavio je Vučić i dodao da to smatra „završenom pričom“.

Govoreći o mogućim novim beogradskim izborima, Vučić je naveo da će se to znati 1. marta, ukoliko lista „Mi – glas iz naroda“ Branimira Nestorovića ne prihvati da formira vlast u Beogradu sa SNS-om i SPS-om.

„Izbora će biti ukoliko ne bude legitimne većine, legalne većine već ima, to je kada imate u skladu sa zakonom 56 odbornika, a mi imamo kako mi kažu 56-57 odbornika… Mi sa onim što misli gospodin (Aleksandar) Jerković imamo veći legitimitet u odnosu na ono što je imao Dragan Đilas 2008. godine, jer je Jerković bio nosilac liste“, rekao je Vučić.

„Ako lista gospodina Nestorovića ne donese odluku, a do sada nije donela, ići ćemo na nove izbore. Ja se nadam da će (Nestorović) pokazi odgovornost“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Gosti „Utiska nedelje“: „Izjava Vučića o većini je konfuzna, ne sme da formira vlast u gradu, a navijač u njemu mu ne dozvoljava da po prvi put prizna poraz“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar