Foto: Printscreen/TvHappy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je otvoren za razgovore sa opozicijom, ali je dodao da ne može da razgovara pod pritiscima, pretnjama i ucenama.

„Otvoren sam za razgovore, ali ne pod pritiscima, ucenama i pretnjama. Hoćete da razgovarate? Uvek ste dobrodošli u Predsedništvu. To je zgrada koja pripada svim građanima“, rekao je Vučić u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi.

„Ko god hoće da se najavi, može da dođe i biće primljen“, dodao je on.

Vučić je naveo i kako Predsedništvo Srbije „nije zgrada u koje će neko upadati pljačkati, kao što su neki nekada radili sa Skupštinom Srbije“.

„Problem onih koji organizuju proteste je to što misle da ako zauzmu zgrade i ulice da je to vlast, a vlast je pitanje legitimiteta i podrške naroda“, rekao je Vučić.

Dodao je i da opozicija koja organizuje proteste danas po navodnim istraživanjima javnog mnjenja navodno „ima manje podrške nego što su imali ranije i da su povećali podršku za Aleksandra Vučića i SNS“.

Predsednik Srbije je izjavio i kako „moli građane da probamo da zaustavimo širenje mržnje“.

„Da pokušamo samo tu vrstu mržnje da zaustavimo, u kojoj imate pravo da nekoga obesite na lutkama i nekoga da stavljate u zatvorska odela. Da li je to borba protiv nasilja? Takođe bih zamolio i poslanike iz svih partija na vlasti, koji ne podržavavaju bivši režim ili opoziciju, da ne koriste iste reči kao i oni“, rekao je Vučić.

Istakao je i da se „ponosi što se ni u čemu ne slaže sa glumcima Draganom Bjelogrlićem i Milanom Marićem“.

Govoreći o akciji MUP-a, Vučić je u „Ćirilici“ otkrio i da je do sada prikupljeno 93.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava i više od tri miliona i 200.000 metaka različitog kalibra.

***
BONUS VIDEO – Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare