Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras na RTS-u da je razgovarao telefonom sa ministrom prosvete Brankom Ružićem zbog njegove ostavke ali da ne želi da govori o tome.

On je rekao da neće govoriti o politici, ali da je razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i da će se sutra videti i dodatne političke mere koje će biti preduzete.

„Biće zanimljivih političkih događaja do kraja maja. Od sutra moramo da počnemo da radimo, deca da idu u školu. Moramo da sačuvamo stabilnost. Verujem da ćemo živeti normalno, iako nikada ovo nećemo zaboraviti. Znaćemo da izađemo iz ovog teškog košmara“, naveo je Vučić.

Podsetimo, ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, saznaje Nova.rs.

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom “u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih“, i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

„Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki.

Nakon masakra koji se dogodio u OŠ „Vladislav Ribnikar“ se ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj 22 u sredu uveče okupilo više hiljada ljudi, a na skupu je zatražena ostavka ministra prosvete Branka Ružića.

U masakru koji je počinio K. K. (14), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, koji je u sredu oko 8:40 časova došao je naoružan u školu i otvorio vatru, ubijeno je osam učenika i čuvar škole, a ranjeno je još pet đaka i nastavnica istorije.

***

BONUS VIDEO: „Ja sam kriv“: Nastavnik informatike otvorio dušu i poslao poruku zbog koje bi ministar Branko Ružić morao da se postidi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare