Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini da ih obavesti šta je međunarodna "petorka" tražila od Srbije, "kakve su im namere i šta se krije iza svega".

„Ono što je važno je da ću narednih dana pozvati sve predstavnike poslaničkih grupa, koji žele da čuju, siguran sam da će biti mnogo onih koji ne žele pošto sve znaju i obavestiću ih kako je sve to zaista teklo, šta se iza svega krije. Pravićemo pravu institucionalnu transparetnost, tražiti značajniju ulogu Parlamenta i Vlade“, rekao je Vučić.

Dodao je da uvek obaveštava i sluša mišljenje Srpske pravoslavne crkve i svih ostalih verskih zajednica na teritoriji Srbije.

„Niti smo šta potpisali, niti ima igde naš paraf, ali smo samo suočeni sa činjenicama, a mi moramo da budemo fer i da pokušavamo da pronalazimoo kompromisno rešenje“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti iz Predsedništva Srbije.

„I da ljudi ne brinu, neće se ni danas, ni sutra, ni za mese,c ni za tri mesea dogoditi ništa, a kada budemo suočeni sa tim konačnim zahtevima onda će se o tome izjasnjavati Narodna skupstina i celokupno srpsko društvo“, naveo je on.

„Pred nama je težak period i biće nam potrebno mnogo više truda i rada da bismo sve to na najbolji način da prevaziđemo“, rekao je Vučić.

Podsetimo, nakon posete „petorke“, predstavnika EU i SAD, u petak, 20. januara, predsednik Srbije je rekao da su razgovori bili vrlo teški, „možda i najteži koji smo imali“ o Kosovu.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sedištu SNS-a, a danas je i članove Vlade upoznao sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je reč o Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: Sednica Vlade o Kosovu – prisustvovao i Aleksandar Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare