Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će krajem ove ili početkom naredne nedelje da se obrati građanima, kako bi im saopštio nove odluke.

Govoreći o tome što pitanje članstva Kosova nije uvršteno u dnevni red Saveta Evrope, Vučić je rekao da je reč o „ne lošim taktičkim vestima“.

Pročitajte još...

„Mene mnogo više brine izjava Borelja i nekih drugih ljudi. Šokiran sam njihovim izjavama. Zato ću čekati da prođe poseta Miroslava Lajčaka. Može da se desi da otkažem neke svoje posete u inostranstvu, koje se unapred dogovorene i koje su važne, zbog situacije u zemlji. Da li u subotu, nedelju, ponedeljak, obratiću se građanima Srbije i reći mnoge detalje iz pretohdnih razogovora, iz ovih razgovora… Želim da ih upoznam sa svim pritscima i svim licemerjem, da ništa od njih ne krijem i da im kažem šta su naše odluke. Hoću da kažem ljudima šta ćemo da radimo po svim drugim važnim pitanjima – po pitanjima energenata, hrane i svega drugog“, rekao je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše izjavu Ponoša, rekao da je „velika razlika između onih koji su gradili i radili nešto za vojsku u odnosu na one koji su je po tuđen nalogu uništavali“.

„Ja reč nisam rekao. To su sve izgovorili naši vojnici, naša vojska. Vi vređate ove divne ljude, vređate našu vojsku. Zašto to radite? Po čijem zadatku. Zašto morate da napadate svoju zemlju. Da, oborili su dron, trebalo je da ih obori više dan ranije. Što se tiče primedbe da su to svadbeni dronovi, ja moram da kažem da sam zadovoljan da sam, kao vrhovni komandant, učestvovao u obaranju stranih izviđačko-obaveštajnih letelica, a nisam učestvovao uništavanju nijednog srpskog tenka. Naprotiv“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare