Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas na svim biračkim mestima, na kojima je ponovljeno glasanje, ubedljivu pobedu odnela lista "Srbija ne sme da stane".

Vučić je to saopštio u sedištu SNS dok je pored njega stajao predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Prema Vučićevim rečima, odziv na ponovljenim izborima bio je „ogroman“ i to dan uoči Nove godine.

On je rekao da je prema njihovim podacima izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ na ponovljenim izborima na 35 biračkih mesta osvojila 69.5 odsto glasova, lista „Srbija protiv nasilja“ 12 odsto, a koalicija oko Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 5.84 odsto glasova.

Na ponovljenim republičkim izborima odziv je 43 odsto, a na beogradskim nešto ispod 40 odsto, rekao je Vučić.

On je rekao da, ukoliko bude pristojna izlaznost 2. januara, kada se ponavljaju izbori na još  osma biračkih mesta, i ako nastavi da raste njihova popularnost realno je očekivati i 130. mandat, a ne 129 mandata.

„Nastojaćemo da do kraja januara završimo konstituisanje Skupštine Srbije i da krenemo u formiranje vlade, do kraja februara ili početka marta“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, na ponovljenim izborima u Beogradu lista „Srbija ne sme da stane“ dobila je 64,49 odsto, „Srbija protiv nasilja“ 17,7%, „Mi glas iz naroda“ 7,50%, Miloš Jovanović i SPS oko tri odsto.

BONUS VIDEO: Protest Inicijative ProGlas na Terazijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare